Jevtić: KFOR da ostane garant mira i stabilnosti

"KFOR jeste i treba da ostane glavni garant mira i stabilnosti na Kosovu", kazao je Dalibor Jevtić na  prvom susretu sa general majorom Salvatorem Kuoćijem od kako je on stupio na dužnost komandanta KFOR-a.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dalibor Jevtić i Salvatore Kuoći (Foto Tanjug)

"Interes svih je da Kosovo bude mesto u kome će svi građani biti bezbedni, za to ćemo se zalagati i na tome radimo", rekao je tokom današnjeg sastanka u Prištini, potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

Jevtić je naglasio da su poslednji incidenti koji su se dogodili u povratničkim sredinama zabrinjavajući.

On dodaje da se mora obratiti više pažnje "na ova mesta kako bi se povratničke sredine u kojima je bezbednost često krhka, u potpunosti i preventivno zaštitile".

Jevtić je na sastanku sa komandantom KFOR-a izneo stav Srpske liste po pitanju formiranje vojske Kosova rekavši da Srpska lista neće glasati za ovaj predlog u Skupštini Kosova, kao i da je ova lista protiv inicijative oko ukidanja Specijalnog suda za ratne zločine.

Jevtić očekuje da "KFOR u saradnji sa drugim institucijama na Kosovu u preventivnom smislu spreči svako moguće nasilje posebno u sredinama u kojima žive Srbi", navodi se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Vučić razgovarao sa Mogerinijevom

  Vučić razgovarao sa Mogerinijevom

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Briselu sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini. Nakon tog sastanka, Mogerinijeva se sastala sa Hašimom Tačijem.

 • Kocijančič: Vučić i Tači o primeni dogovorenog

  Kocijančič: Vučić i Tači o primeni dogovorenog

  Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u Briselu sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem razgovarati o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, kao i o implementaciji dogovora koji su već postignuti u dijalogu, ali još nisu implementirani.

 • Han: Dobar sastanak sa Tačijem u Briselu

  Han: Dobar sastanak sa Tačijem u Briselu

  Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je da mu je kosovski predsednik Hašim Tači potvrdio da će Priština nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala, što je ključno za ukidanje viza za građane Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane