Ivanović: SDP neće samostalno na izbore

GI SDP neće ići na izbore kao samostalna lista jer bi to bilo suprotno od onoga za šta smo se zalagali, kaže Oliver Ivanović i dodaje da bi šesta lista, koja bi trebalo da zastupa Srbe, bila “prava katastrofa“.

Podeli ovaj članak sa:
  • Oliver Ivanović u Osojanu (Foto Kim)

Lider GI SDP Oliver Ivanović smatra da je propuštena prilika da se napravi dobar potez i da se izaberu dve ili tri liste sa, kako kaže, jakim ljudima.

“Mišljenja smo da je pet lista previše. Šesta bi bila katastrofa prava. Disperzija glasova na šest lista koje predstavljaju Srbe značilo bi da niko neće imati kapacitet niti političku snagu da iznese probleme koji će pred Srbe biti stavljeni u periodu koji je pred nama“, kazao je Ivanović za RTV Kim.

Ivanović ističe da u tolikoj “inflaciji lista“ nema kvaliteta, te da će partijski kriterijumi odlučivati ko će biti na listi, a to je, prema njegovom mišljenju, još jedna katastrofa.

Ivanović, ne želeći da iznosi detalje, kaže da je razgovarao sa drugim partijama o zajedničkom učešću na izborima.

"Ono što je sigurno jeste to da ja nisam zainteresovan da sam budem na nekoj listi. Zainteresovan sam da to bude ekipa koju bih predložio. Predložio bih ličnosti od kojih se ne bih postideo ni ja, a ni Srbija“, tvrdi Ivanović.

Ipak navodi da bi SDP, ukoliko bi samostalno učestvovao na izborima, pobedio.

“Što se SDP-a tiče, mi imamo samo problem sa vremenom. SDP i kada bi predao svoju listu, sasvim sam siguran da bi pobedio na ovim izborima. Ono što je takođe bitno jeste to da bi SDP bio pravi predstavnik Srba na Kosovu i Metohiji. To što nije, nije samo naša krivica“.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane