Haradinaj:Institucije za deset dana

Kandidat za premijera velike, tzv. ratne koalicije, partija okupljenih oko Demokratske partije Kosova, Ramuš Haradinaj izjavio je da će Kosovo imati nove institucije za deset dana.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ramuš Haradinaj (Foto N1)

Haradinaj je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa rekao da će Kosovo, uz podršku Alijanse Novo Kosovo predvođene Bedžetom Pacolijem, dobiti koalicionu vladu, i ponovio da je jedini kandidat za mesto predsednika kosovskog parlamenta lider Demokratske partije Kosova Kadri Veseli.

Komentarišući najnovije političke poteze Bedžeta Pacolija, koji se zalaže za široku koaliciju svih političkih subjekata, Haradinaj je ocenio da to predstavlja novi impuls i da veruje da će Pacoli učiniti sve da okonča politički zastoj.

"To je više nego dobrodošlo i Pacolijeva ideja o sveobuhvatnoj koaliciji je u interesu Prištine i spremni smo da podržimo novi Pacolijev pristup", dodao je Haradinaj.

Na pitanje kada će biti formirana nova vlada, Haradinaj je rekao da veruje da će nove institucije biti formirane za deset dana.

Ostale vesti

 • "Zakoni na Kosovu nisu isti za sve"

  “Kosovski zakoni se ne sprovode ravnopravno za sve na Kosovu“, istakli su predstavnici nevladinog sektora na javnoj raspravi na temu dijaloga Beograda i Prištine sa kojim, kako ističu pojedini politički predstavnici “javnost mora da bude bolje upoznata“.

 • Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Na konstitutivnom sastanku Komisije za istinu i pomirenje, iniciranu od strane kosovskog predsednika Hašima Tačija, predstavljena je radna ekipa koja će u narednih godinu dana  pripremiti teren za njeno osnivanje. Tim će činiti petoro pripadnika civilnog društva i četvoro predstavnika institucija.

 • Vulin: Zaev nije održao reč

  Vulin: Zaev nije održao reč

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je, podovom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima", da makedonski premijer nije održao reč.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane