"Haradinajeva priča za unutrašnju upotrebu"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da su često izjave kosovskih lidera "namenjene domaćoj upotrebi", pa u taj korpus ubraja i poslednju izjavu Haradinaja.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ivica Dačić (Foto MIP)

Podsetimo, kosovski premijer Ramuš Haradinaj je izjavio da nema nastavka dijaloga Beograda i Prištine bez učešća SAD.

"Ne bih da komentarišem svaku izjavu koja dolazi iz Prištine, a namenjena je za unutrašnju upotrebu", kazao je Dačić, te kao Haradinajevu izjavu za "domaću upotrebu" označio tvrdnju kosovskog premijera da se priprema nova platforma u koju će biti uključen i parlament SAD.

Kako je istakao, u dijalogu koji se vodi neće se razgovarati na takav način uz podsećanje da je taj dijalog prebačen u Brisel, a ne na UN.

"Što se nas tiče, mi smo za da se vrati u UN, ali nismo tu da kočimo ovaj dijalog nego da ga podstaknemo. Takve izjave su više za unutrašnju upotrebu nego što one predstavljaju istinu", zaključio je Dačić.

Ostale vesti

 • "Zakoni na Kosovu nisu isti za sve"

  “Kosovski zakoni se ne sprovode ravnopravno za sve na Kosovu“, istakli su predstavnici nevladinog sektora na javnoj raspravi na temu dijaloga Beograda i Prištine sa kojim, kako ističu pojedini politički predstavnici “javnost mora da bude bolje upoznata“.

 • Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Na konstitutivnom sastanku Komisije za istinu i pomirenje, iniciranu od strane kosovskog predsednika Hašima Tačija, predstavljena je radna ekipa koja će u narednih godinu dana  pripremiti teren za njeno osnivanje. Tim će činiti petoro pripadnika civilnog društva i četvoro predstavnika institucija.

 • Vulin: Zaev nije održao reč

  Vulin: Zaev nije održao reč

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je, podovom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima", da makedonski premijer nije održao reč.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane