Haradinaj: Nismo se dogovorili sa Srpskom o demarkaciji

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je uklonjena prepreka da se izglasa Zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom i dodao da o tome nije postignut dogovor sa Srpskom listom.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Haradinaj je na vanrednoj konferenciji za novinare pojasnio da nacrt Zakona sadrži sporazum iz 2015., zajedničku izjavu predsednika Hašima Tačija i Filipa Vujanovića, kao i Izveštaj komisije za obeležavanje granice sa Crnom Gorom, uz uvažavanje zahteva Demokratskog saveza Kosova.

"Napravio sam politički potez. Sagalasio sam se sa zahtevom DSK. Kao što vidite, u Zakonu koji je upućen poslanicima u članu 3, tačka 1. tačka 2. navodi se da se službena dokumentacija Komisije za obeležavanje državne granice uzima kao orijentacija. Dakle, to je bio zahtev DSK koji smo prihvatili kako bismo išli napred", naveo je Haradinaj.

Odgovarajući na pitanje novinara o stavu Srpske liste o demarkaciji, on je rekao da još nema konsenzusa, prenosi RTK2.

"Još uvek nemamo konsenzus sa Srpskom listom, nismo se dogovorili, ne znam da li ćemo se dogovoriti", rekao je Haradinaj.

Ocenio je i da je, što se njega tiče zahtev DSK bio nepotreban i dodao da veruje da su stvoreni uslovi za ratifikaciju Sporazuma o razgraničenju.

Ostale vesti

 • Papadopulu: Kosovo je sada odgovorno za budućnost

  Papadopulu: Kosovo je sada odgovorno za budućnost

  Aleksandra Papadopulu, šefica Euleksa, rekla je u intervjuu za N1 da je 10 godina kasnije najveći uspeh misije to što "Euleks odlazi". Nije sve savršeno, ali niko i nije očekivao, dodala je, da će se institucije vladavine prava izgraditi u 10 godina.

 • Članovi PSG ispred Predsedništva: Ko je ubio Ivanovića?

  Članovi PSG ispred Predsedništva: Ko je ubio Ivanovića?

  Članovi Pokreta slobodnih gradjana (PSG) okupili su se ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu povodom pet meseci od ubistva lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i najavili da će ubuduće svakog petka dolaziti na to mesto i zahtevati odgovor na pitanje ko ga je ubio.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane