„Formiranje vojske neće doneti ništa dobro”

“Formiranje ilegalne oružane formacije na teritoriji Srbije predstavljalo bi pretnju za bezbednost u čitavom regionu”, izjavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Đurić je novinarima u Beogradu rekao da je i samo pominjanje mogućnosti o uspostavljanju oružanih snaga suprotno Rezoluciji 1244 SB UN, mandatu Kfora i Ustavu Srbije, te da predstavlja pokušaj podsticanja novih tenzija i novih sukoba.

On je dodao da to ne može doneti ništa dobro ni srpskom ni albanskom narodu, pogotovo u trenutku kada se daju izjave o prekrajanju granica, o stvaranju fašističke velike Albanije na teritoriji Srbije, u trenutku kada Daut Haradinaj “govori o tome kako u našoj južnoj pokrajini Srba ne treba da bude”.

Đurić ističe da se Srbija tome oštro protivi i snažno zalaže za poštovanje vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, prema kojem na Kosovu, u odsustvu Vojske Srbije, koja formalno ima pravo da tamo bude, jedina vojna sila Kfor.

"Tako treba i da ostane", rekao je Đurić.

Ostale vesti

 • Kosovo povuklo zahtev za članstvo u Interpolu

  Kosovo povuklo zahtev za članstvo u Interpolu

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj povukao je zahtev za članstvo Kosova u Interpolu jer za takvu inicijativu ne postoji dovoljna međunarodna podrška, navodi se u saopštenju Haradinajevog kabineta.

 • Popović: Cilj nam je opstanak i bolji uslovi za život

  Popović: Cilj nam je opstanak i bolji uslovi za život

  Kandidat za gradonačelnika Gračanice Srđan Popović kaže da će se njegova predizborna kampanja zasnivati na razgovorima sa građanima kako bi se utvrdili problemi sa kojima se suočavaju. Popović će pokušati da im objasni i na koji način treba rešiti poznate probleme.

 • Tači: Dijalog od životnog značaja

  Tači: Dijalog od životnog značaja

  Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je dijalog o normalizaciji odnosa od životnog značaja za Kosovo i Srbiju, kao i za njihovu evropsku perspektivu.

 • Apostolova: Uslovi za Kosovo isti

  Apostolova: Uslovi za Kosovo isti

  EU nijednom političkom odlukom neće odustati od dva uslova koje Priština mora da ispuni da bi dobila viznu liberalizaciju ponovila je šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane