„Formiranje vojske neće doneti ništa dobro”

“Formiranje ilegalne oružane formacije na teritoriji Srbije predstavljalo bi pretnju za bezbednost u čitavom regionu”, izjavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Đurić je novinarima u Beogradu rekao da je i samo pominjanje mogućnosti o uspostavljanju oružanih snaga suprotno Rezoluciji 1244 SB UN, mandatu Kfora i Ustavu Srbije, te da predstavlja pokušaj podsticanja novih tenzija i novih sukoba.

On je dodao da to ne može doneti ništa dobro ni srpskom ni albanskom narodu, pogotovo u trenutku kada se daju izjave o prekrajanju granica, o stvaranju fašističke velike Albanije na teritoriji Srbije, u trenutku kada Daut Haradinaj “govori o tome kako u našoj južnoj pokrajini Srba ne treba da bude”.

Đurić ističe da se Srbija tome oštro protivi i snažno zalaže za poštovanje vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, prema kojem na Kosovu, u odsustvu Vojske Srbije, koja formalno ima pravo da tamo bude, jedina vojna sila Kfor.

"Tako treba i da ostane", rekao je Đurić.

Ostale vesti

 • Zašto skupština nije izabrala Rakočevića?

  Zašto skupština nije izabrala Rakočevića?

  Nakon odluke parlamenta da ga ne izabere u odbor Agencije za borbu protiv korupcije, direktor Doma kulture u Gračanici Živojin Rakočević ne želi da reaguje. Novinarska udruženja čiji je kandidat bio poručuju da će insistirati na obrazloženju takve odluke.

 • Hodžaj: Formiraćemo institucije sledeće nedelje

  Hodžaj: Formiraćemo institucije sledeće nedelje

  Kosovski ministar spoljnih poslova u odlazećoj vladi i potpredsednik Demokratske partije Enver Hodžaj kazao je da će sledeće nedelje biti uspostavljene nove institucije, nakon vanrednih parlamentarnih izbora 11. juna.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane