Džordi Roka izvestilac Saveta Evrope za Kosovo

Katalonac, član španske delegacije, Džordi Roka izabran je danas za novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Podeli ovaj članak sa:
 • Parlamentarna skupština Saveta Evrope (Foto assemby.coe)

Kako je izjavila šefica srpske delegacije Marija Obradović Srbija je uspela da ospori kandidaturu njegovog protivkandida Mogensa Jensena, Danca.

„Srpska delegacija uspela je da ospori kandidaturu gospodina Mogensa Jensena, koji je u prethodnom periodu više puta iskazao svoju pristrasnost, izlazeći u susret zahtevima delegacije parlamenta Kosova i Metohije, čime je nesporno doveo sebe u sukob interesa povodom ovog izveštaja“, izjavila je Obradovićeva.

Rok zа izrаdu izveštаjа PS Sаvetа Evrope o situаciji nа Kosovu je dve godine.

Ostale vesti

 • "Zakoni na Kosovu nisu isti za sve"

  “Kosovski zakoni se ne sprovode ravnopravno za sve na Kosovu“, istakli su predstavnici nevladinog sektora na javnoj raspravi na temu dijaloga Beograda i Prištine sa kojim, kako ističu pojedini politički predstavnici “javnost mora da bude bolje upoznata“.

 • Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Na konstitutivnom sastanku Komisije za istinu i pomirenje, iniciranu od strane kosovskog predsednika Hašima Tačija, predstavljena je radna ekipa koja će u narednih godinu dana  pripremiti teren za njeno osnivanje. Tim će činiti petoro pripadnika civilnog društva i četvoro predstavnika institucija.

 • Vulin: Zaev nije održao reč

  Vulin: Zaev nije održao reč

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je, podovom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima", da makedonski premijer nije održao reč.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane