Đurić: Srpska lista apsolutni pobednik lokalnih izbora

"Srpska lista je apsolutni  pobednik lokalnih izbora na KiM jer je osvojila svih deset opština sa srpskom većinom, dok je prva sledeća, sa pobedom u osam opština, albanska partija Demokratski savez Kosova", izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

"Ne samo što je Srpska lista osvojila deset opština sa srpskom većinom, već je na celom KiM pobedila ukupno na lokalnim izborima. Osvojila je deset opština, prva sledeća albanska partija, Demokratski savez Kosova osam, stranka Ramuša Haradinaja sedam, stranka Hašima Tačija pet, Samoopredeljenje tri", rekao je Đurić dan nakon drugog kruga izbora lokalnih izbora na KiM.

Đurić dodaje da je ogromna pobeda za srpski narod na KiM, jer je "120.000 Srba u pokrajini, naspram milion Albanaca, uspelo da osvoji deset opština, a da nijedna albanska stranka pojedinačno ne osvoji ni blizu toliko na teritoriji naše južne pokrajine".

Direktor Kancelarija za KiM čestitao je Srpskoj listi na ostvarenoj pobedi kojom je, kako je istakao postala najjača politička stranka kada je reč o opštinama na KiM, računajući i albanske stranke.

"To je ono čemu smo se uvek nadali i od čega su zebli i strahovali oni kojima nije u interesu opstanak Srba na KiM, a sada se to u punom smislu te reči desilo", rekao je Đurić.

On je zahvalio srpskom narodu koji je, kaže, time pokazao da mu je stalo da ostane "u organskoj, institucionalnoj vezi sa Srbijom, da poštuje i podržava napore Srbije" i na tome što se odazvao pozivu vlade i predsednika da budu složni i jedinstveni.

To će, uveren je Đurić, u budućnosti doprineti boljoj realizaciji i borbi za interese Srba na KiM.

Novim gradonačelnicima je poručio da je danas vreme za slavlje, a već sutra "vreme da se zasuku rukavi i da se ozbiljno radi na rešavanju nagomilanih i brojnih problema našeg naroda u opštinama sa srpskom većinom".

U tome će, naznačio je, imati snažnu podršku države, vlade, predsednika i građana, koji su rešeni da pomognu srpskom narodu da se izbori i ostane na KIM.

"Želim svima da ove uspehe političke, izborne pretočimo u uspehe koji će se oploditi u rezultatima, političkim, ekonomskim i svakim drugim", zaključio je Đurić.

Ostale vesti

 • Dačić: Granica između Kosova i Srbije ne postoji

  Dačić: Granica između Kosova i Srbije ne postoji

  "Granice između Kosova i Srbije ne postoje i zato nisu utvrđene", poručio je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da je potpuno neprihvatljivo i nemoguće da neko Srbiji danas postavlja bilo kakve ultimatume.

 • Liberija povukla priznanje Kosova

  Liberija povukla priznanje Kosova

  Republika Liberija obavestila je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da poništava ranije priznanje Kosova. Notu o povlačenju priznanja ministru Ivici Dačiću predao je ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findlej.

 • Brnabić: Kosovo je Srbija, ali je kompromis nužan

  Brnabić: Kosovo je Srbija, ali je kompromis nužan

  Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, zato što je to nemoguće, ali moramo da budemo otvoreni za kompromis i da razgovaramo o tome šta je ono što je dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane