Dačić: Tači da se probudi iz fatamorgane

Vicepremijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je vreme da se kosovski predsednik Hašim Tači probudi iz fatamorgane.

Podeli ovaj članak sa:
  • Tači i Dačić (Foto N1)

Dačić je ponovo poručio da Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

On je u izjavi naveo da Hašim Tači „očigledno živi u nekom svom snu i paralelnom svetu“.

„Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, vreme je da se Tači probudi iz fatamorgane, jer samo dijalog i kompromis mogu da dovedu do trajnog rešenja. Ultimatumi i prevare neće proći“, poručio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Srbije.

Tači je u intervjuu za „Glas Amerike“ na albanskom jeziku, na pitanje da li će insistirati na tome da Beograd prizna kosovsku nezavisnost ili će to biti samo sporazum o normalizaciji odnosa, odgovorio:

„Radićemo na punoj normalizaciji državnih odnosa i miru naša dva naroda, jer je to u interesu Kosova, Srbije i regiona. Naporno ćemo raditi da Kosova ubrzo postane članica UN. Što se tiče priznavanja, to će se dogoditi u bliskoj budućnosti i o tome će odlučiti srpske institucije. Ne možemo im nametati vremenske okvire ili njihovu agendu u vezi sa priznavanjem Kosova, ali jedno je sigurno — Kosovo i Srbija, koje su sada u ’statusu kvo‘, moraju da olakšaju sebi evroatlantsku i evropsku perspektivu i da jedni drugima to ne otežavamo.“

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane