Dačić: Tači da se probudi iz fatamorgane

Vicepremijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je vreme da se kosovski predsednik Hašim Tači probudi iz fatamorgane.

Podeli ovaj članak sa:
 • Tači i Dačić (Foto N1)

Dačić je ponovo poručio da Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

On je u izjavi naveo da Hašim Tači „očigledno živi u nekom svom snu i paralelnom svetu“.

„Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, vreme je da se Tači probudi iz fatamorgane, jer samo dijalog i kompromis mogu da dovedu do trajnog rešenja. Ultimatumi i prevare neće proći“, poručio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Srbije.

Tači je u intervjuu za „Glas Amerike“ na albanskom jeziku, na pitanje da li će insistirati na tome da Beograd prizna kosovsku nezavisnost ili će to biti samo sporazum o normalizaciji odnosa, odgovorio:

„Radićemo na punoj normalizaciji državnih odnosa i miru naša dva naroda, jer je to u interesu Kosova, Srbije i regiona. Naporno ćemo raditi da Kosova ubrzo postane članica UN. Što se tiče priznavanja, to će se dogoditi u bliskoj budućnosti i o tome će odlučiti srpske institucije. Ne možemo im nametati vremenske okvire ili njihovu agendu u vezi sa priznavanjem Kosova, ali jedno je sigurno — Kosovo i Srbija, koje su sada u ’statusu kvo‘, moraju da olakšaju sebi evroatlantsku i evropsku perspektivu i da jedni drugima to ne otežavamo.“

Ostale vesti

 • "Tramp i Zapad da vrate Srbiji Kosovo"

  Šef Komiteta Državne dume Rusije za poslove Zajednice nezavisnih država i evroazijske integracije Leonid Kalašnjikov, komentarišući govor Donalda Trampa u Ujedinjenim nacijama, pozvao je američkog predsednika i Zapad da "vrate Srbiji Kosovo".

 • Sporazum: Novi format briselskog dijaloga?

  Sporazum: Novi format briselskog dijaloga?

  U novoj emisiji Sporazum, koja je na programu RTV Kim večeras od 21 čas, govori se o mogućim promenama u formatu dijaloga Beograda i Prištine koji se održava u Briselu pod pokroviteljstvom Evropske unije.

 • Neizvesna primena sporazuma o pravosuđu

  Neizvesna primena sporazuma o pravosuđu

  Sudija Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Jelena Krivokapić kaže da 17. oktobra neće profunkcionisati integrisano pravosuđe, ali da se vreme do tada može iskoristiti za rešavanje statusa srpskih sudija i tužilaca na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane