Dačić: Srbi mogu da budu hapšeni za sve i svašta

Hapšenje Srba na KiM je način zastrašivanja i poruka da oni mogu da budu optuženi za sve i svašta, kazao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ivica Dačić u Gračanici (Foto arhiva Kim)

"To je način zaštrašivanja Srba i poruka da oni mogu da budu optuženi za sve i svašta. Moramo da budemo spremni i da imamo pravne timove koji će se boriti i pružati podršku našim građanima koji tamo žive", rekao je Dačić gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

On je naveo da kad se Crveni krst smatra za neprijatelja, vidi se koliko se odmaklo u politici zastrašivanja.

"Međunarodna zajednica se često ljuti. I ja sam imao dosta problema sa velikim silama posle sednice saveta Ujedinjenih nacija posle moje žestoke reakcije vezano za laži koje dolaze iz Prištine", rekao je Dačić.

On je najavio da će na zasedanju UN na koje putuje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem jedna od glavnih tema biti i KiM.

"Kada govorimo i o Hrvatskoj, činjenica je da je tamo živelo 580 hiljada Srba, a danas ih ima manje od 200.000. U Zagrebu je živelo više od 50.000 Srba, u Sarajevu je živelo više od 150.000 Srba, u Prištini više od 40.000", naveo je Dačić i rekao da se ne može reći da ti podaci ne postoje.

On je konstatovao da se pripadnici međunarodne zajednice konstantno ljute kada iznese takve podatke, ali napominje da se radi o činjenicama.

"Predsednik Vučić je bio jasan - unutrašnji dijalog. Ali, oni misle da odmah treba da priznamo Kosovo. Samo to od nas traže", zaključio je Dačić.

Ostale vesti

 • Dačić: Granica između Kosova i Srbije ne postoji

  Dačić: Granica između Kosova i Srbije ne postoji

  "Granice između Kosova i Srbije ne postoje i zato nisu utvrđene", poručio je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da je potpuno neprihvatljivo i nemoguće da neko Srbiji danas postavlja bilo kakve ultimatume.

 • Liberija povukla priznanje Kosova

  Liberija povukla priznanje Kosova

  Republika Liberija obavestila je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da poništava ranije priznanje Kosova. Notu o povlačenju priznanja ministru Ivici Dačiću predao je ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findlej.

 • Brnabić: Kosovo je Srbija, ali je kompromis nužan

  Brnabić: Kosovo je Srbija, ali je kompromis nužan

  Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, zato što je to nemoguće, ali moramo da budemo otvoreni za kompromis i da razgovaramo o tome šta je ono što je dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane