Albanci protestuju zbog obustave radova na mostu

Predstavnici albanske zajednice na severu Kosova smatraju da je odluka lokalne samouprave Severne Mitrovice da se obustave građevinski radovi na revitalizaciji glavnog mosta na Ibru neopravdana, a kosovska vlada još se o tome nije izjasnila.

Podeli ovaj članak sa:
 • Most na Ibru (Foto Kontakt)

"Osuđujemo incidente, ali ne bi ih trebalo koristiti kao razlog za obustavu radova", rekao je opštinski savetnik Severne Mitrovice Baškim Chimili, prenosi prištinski list Koha.

List navodi da je kosovska ministarka za dialog Edita Tahiri predložila da slučaj preuzme Ministarstvo za okolinu i prostorno planiranje, koje nije dalo odgovor novinama.

U sredu je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić naredio je obustavu građevinskih radova, a kao razlog naveo povećan broj incidenata na severu.

Ostale vesti

 • Zašto skupština nije izabrala Rakočevića?

  Zašto skupština nije izabrala Rakočevića?

  Nakon odluke parlamenta da ga ne izabere u odbor Agencije za borbu protiv korupcije, direktor Doma kulture u Gračanici Živojin Rakočević ne želi da reaguje. Novinarska udruženja čiji je kandidat bio poručuju da će insistirati na obrazloženju takve odluke.

 • Hodžaj: Formiraćemo institucije sledeće nedelje

  Hodžaj: Formiraćemo institucije sledeće nedelje

  Kosovski ministar spoljnih poslova u odlazećoj vladi i potpredsednik Demokratske partije Enver Hodžaj kazao je da će sledeće nedelje biti uspostavljene nove institucije, nakon vanrednih parlamentarnih izbora 11. juna.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane