• Liberija povukla priznanje Kosova

  Republika Liberija obavestila je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da poništava ranije priznanje Kosova. Notu o povlačenju priznanja ministru Ivici Dačiću predao je ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findlej.

 • Dačić: Granica između Kosova i Srbije ne postoji

  "Granice između Kosova i Srbije ne postoje i zato nisu utvrđene", poručio je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da je potpuno neprihvatljivo i nemoguće da neko Srbiji danas postavlja bilo kakve ultimatume.

 • Brnabić: Kosovo je Srbija, ali je kompromis nužan

  Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, zato što je to nemoguće, ali moramo da budemo otvoreni za kompromis i da razgovaramo o tome šta je ono što je dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

 • Brnabić: Priznanje Kosova ne bi bio kompromis

  Srbija nikada neće priznati kosovsku nezavisnost, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić i istakla da to ne bi bio kompromis, za koji se Beograd, inače, zalaže, a koji ne bi ni bio moguć kada bi Srbija i dalje insistirala na tome da je Kosovo njen sastavni deo.

 • Dačić: Imamo podršku Konga po pitanju KiM

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa ministrom za komunikacije i medije Demokratske Republike Kongo Lambertom Mendeom Omalangom i podsetio da je Srbija ponosna na istoriju odnosa dve zemlje i na saradnju koja datira iz perioda bivše Jugoslavije.

 • Vučić: Dijalog se nastavlja, u nedelju sa Tačijem u Briselu

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je dobio poziv za nastavak dijaloga sa Prištinom i da će u nedelju doći do njegovog susreta sa Hašimom Tačijem. Predsednik je istakao da nema govora o razmeni teritorija kako predlaže Tačijev savetnik Redžep Hoti.

 • Priština: Opozicija osporava Tačija

  Predsednik Kosova Hašim Tači potvrdio je svoje prisustvo na narednoj rundi dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u nedelju 24. juna, ali mu opozicija osporava to pravo jer, kažu, nema mandat skupštine da govori u ime Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane