• Tači: Posle konsultacija konstitutivna sednica

  Kosovski predsednik Hašim Tači očekuje da će nakon konsultacija koje je zakazao za ponedeljak sa predstavnicima parlamentarnih stranaka odmah zakazati i datum konstituisanja kosovskog parlamenta.

 • Zašto skupština nije izabrala Rakočevića?

  Nakon odluke parlamenta da ga ne izabere u odbor Agencije za borbu protiv korupcije, direktor Doma kulture u Gračanici Živojin Rakočević ne želi da reaguje. Novinarska udruženja čiji je kandidat bio poručuju da će insistirati na obrazloženju takve odluke.

 • Tači pozvao političke partije na sastanak

  Kosovski predsednik Hašim Tači pozvao je sve političke partije na sastanak u ponedeljak. Pokret Samoopredeljenje i Demokratska liga Kosova Ise Musafe, još nisu potvrdile dolazak.

 • Hodžaj: Formiraćemo institucije sledeće nedelje

  Kosovski ministar spoljnih poslova u odlazećoj vladi i potpredsednik Demokratske partije Enver Hodžaj kazao je da će sledeće nedelje biti uspostavljene nove institucije, nakon vanrednih parlamentarnih izbora 11. juna.

 • Vulin: ZSO treba hitno uspostаviti

  Ministаr odbrane Srbije Aleksandar Vulin kazao je da bi Zаjednicu srpskih opštinа trebаlo hitno uspostаviti, u cilju održаvаnjа političke stаbilnosti, nаstаvkа pregovorа, ekonomskog osnаživаnja Srbа i njihovog povrаtkа nа KiM.

 • Rakić: Srpska očekuje konsultacije narednih dana

  Predsednik Srpske liste Goran Rakić u narednih nekoliko dana očekuje konsultacije sa albanskim političkim liderima, posle čega će doneti odluku da li će učestvovati u vlasti kosovskih institucija.

 • "Kosovo je u krizi, potrebna vlada"

  Novi poslanik Demokratske lige Kosova Naser Rugova ocenio je da je Kosovo u krizi, te da se "ne može dozvoliti da još uvek bude bez vlade".

 • Godišnji odmori odložili sednicu kosovskog parlamenta?

  Koalicija okupljena oko DPK Hašima Tačija odlučila je da konstitutivnu sednicu kosovskog parlamenta najavljenu za sutra odloži za 27. jul jer je, navodno, 40 izabranih poslanika na godišnjem odmoru, piše Epoka e re.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane