• Kosovska policija traga za Kurtijem?

  Kosovska policija traga za poslanikom pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem na osnovu naloga za hapšenje koji je izdao Osnovni sud u Prištini.

 • Dačić: Srbija neće priznati KiM zbog ulaska u EU

  "Punopravno članstvo u EU predstavlja apsolutni spoljnopolitički prioritet Srbije, ali Srbija neće priznati nezavisnost Kosova zbog ulaska EU", poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić u Buenos Airesu.

 • Premijer Gruzije: Ne priznajemo Kosovo

  Premijer Gruzije Giorgij Kvirikašvili izjavio je da ta zemlja ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

 • DSK traži prebrojavanje glasova u Prištini

  Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti zatražio je ponavljanje brojanja glasova na svim glasačkim mestima u Prištini jer sumnja da je došlo do manipulacije rezultatima.

 • Đurić: U jedinstvu je spas i opstanak

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je rekao za RTS da je Srpska lista apsolutni pobednik izbora na KiM. Naveo je da je to dobra osnova za borbu za bolji položaj Srba.

 • Đurić: Srpska lista apsolutni pobednik lokalnih izbora

  "Srpska lista je apsolutni  pobednik lokalnih izbora na KiM jer je osvojila svih deset opština sa srpskom većinom, dok je prva sledeća, sa pobedom u osam opština, albanska partija Demokratski savez Kosova", izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

 • "Rusija nije i neće priznati Kosovo"

  Predsednica Saveta Federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko poručila je da Rusija nije i neće priznati nezavisnost Kosova.

 • CIK: Spasiću deset glasova više

  Na osnovu 100 odsto obrađenih glasova sa biračkih mesta u opštini Klokot je prema podacima CIK-a pobedio Strahinja Spasić sa deset glasova više u odnosu na protivkandidata.

 • Priština: Engelu markica, Haradinaju američka zastava

  Američki kongresmen Eliot Engel obećao je u Prištini da će pokušati da obezbedi "sigurno uključenje Amerike na Balkanu i Kosovu". Govoreći o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom, Engel je istakao da se to pitanje mora rešiti.

 • D. Petković: Građani su na izborima dali podršku Srpskoj

  Građani su na ponovljenim izborima dali jasnu podršku Srpskoj listi, kazao je za RTV Kim Dragan Petković koji je u drugom krugu lokalnih izbora, prema preliminarnim rezultatima CIK-a, osvojio najviše glasova birača u opštini Parteš.

 • Peterle: Drugi krug lokalnih izbora bez nepravilosti

  Glavni posmatrač misije Evropske unije za posmatranje lokalnih izbora na Kosovu, Alojz Peterle, pozitivno je ocenio sprovođenje drugog kruga lokalnih izbora za gradonačelnike i predsednike opština.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane