• Vučić sa Mogerinijevom: Kosovo najvažnije pitanje

  Kosovo i Metohija je najvažnije pitanje zbog kojeg sam veoma zabrinut, ali sam uveren da, uz podršku Federike Mogerini, sve teškoće, opasnosti i prepreke koje se nalaze na našem putu možemo da izbegnemo, poručio je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa visokom predstavnicom EU.

 • "Nećemo sami formirati ZSO, čekamo"

  Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je danas na sastanku u Zvečanu da će Srbi čekati još tri i po meseca na formiranje Zajednice srpskih opština.

 • Ðurić: Tražićemo objašnjenje od Mogerini

  Srbija će od predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini tražiti objašnjenje za pohvale koje je Priština dobila u izveštaju Evropske komisije o napretku zbog toga što planiraju Zajednicu srpskih opština, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

 • Srpska lista sa Upravljačkim timom za ZSO

  Poslanik Srpske liste Igor Simić rekao je za RTS da će svi politički predstavnici srpskog naroda danas u Zvečanu razgovarati sa upravljačkim timom za izradu statuta ZSO.

 • Apostolova: Mali napredak na Kosovu

  Šefica kancelarije Evropske unije na Kosovu, Natalija Apostolova je rekla je da je postignut mali napredak u pojedinim poljima na Kosovu.

 • Palmer: Nema posebnog pritiska na Beograd

  Vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer izjavio je da Amerika očekuje da Beograd i Priština uprkos problemima nastave dijalog i da se nada normalizaciji odnosa do kraja godine.

 • Haradinaj: Rat je rat

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da Kosovo nema spoljnu politiku i da "pripada klubu koji vodi Amerika". Upitan da li je nekoga ubio, rekao je: "Ne znam, verovatno, rat je rat".

 • Tači: Merkelova pohvalila konstruktivnu ulogu Kosova

  Nemačka kancelarka Angela Merkel telefonom je razgovarala sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem. Iz Tačijeve kancelarije navode da je glavna tema razgovora bila jačanje međusobnih odnosa dve zemlje i nužnost nastavka dijaloga između Kosova i Srbije.

 • Šoltes: Nastaviti dijalog mirno i dosledno

  Sprovođenje reformi mora biti prioritet, a dijalog Beograda i Prištine mora da se nastavi dosledno i mirno, izjavio je izvestilac EP za Kosovo Igor Šoltes nakon predstavljanja izveštaja EK o napretku zemlja u procesu proširenja EU.

 • EK: Za Kosovo ključne evropske reforme i dijalog

  Evropska komisija očekuje od Kosova da na evropskom putu ubrza neophodne reforme, izgradi konsenzus oko ključnih strateških pitanja i ojača angažovanje u dijalogu sa Srbijom, kao i da sprovede sve postignute sporazume, posebno sporazum o ZSO.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane