• Gutereš osniva fondaiciju za RAE zajednicu na Kosovu

  Generalni sekretar UN Antonio Gutereš odlučio je da uspostavi fondaciju koja bi podržala zajednice Roma, Aškalija i Egipćana na Kosovu i Metohiji i obezbedila da dobiju pomoć koja im je potrebna, navodi se u saopštenju UN.

 • Vulin: Kosovo i Metohija jeste Srbija

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu Ramuša Haradinaja da "Srbija neće postojati na Kosovu kada on bude premijer".

 • Mustafa za primenu dogovorenog

  Odlazeći premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je u Briselu da se, kao lider Demokratskog saveza Kosova, zalaže primenu dogovorenog u dijalogu sa Beogradom i sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

 • Hoti sa Ibarskog mosta obećao punu integraciju severa

  Kandidat za premijera iz DSK-a i AKR-a, Avdulah Hoti, tokom posete radova na mostu u Mitrovici, izjavio je da će kroz saradnju sa partnerima iz Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država i lokalne vlasti sa obe strane reke Ibar, omogućiti potpunu integraciju severa u institucionalni okvir zemlje.

 • "Priština odgovorna što nema napretka u liberalizacije viza"

  Šefica kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova kaže da su kosovski političari odgovorni za nedostatak napretka u procesu vizne liberalizacije, pošto u više navrata nisu uspeli da ratifikuju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, prenosi prištinski dnevnik "Koha ditore".

 • Demoli: Srpska imala četiri uslova za vojsku

  Srpska lista je postavila četiri uslova za podršku transformacije Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku, izjavio je ministar Bezbednosnih snaga Haki Demoli, prenosi TV Klan.

 • Jablanović: Srpska lista je prevaziđeni projekat

  Srpska lista je promašeni i prevaziđeni projekat, smatra predsednik PKS-a Aleksandar Jablanović i dodaje da poziv građanima da se glasa za Srpsku listu neće imati preveliki uticaj na kosovske Srbe.

 • Apostolova i Papadopulu: Čuvajte kulturno nasleđe Prizrena

  Šefica kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova je sa svojim saradnicima i šeficom misije Euleks Aleksandrom Papadopulo posetila Prizren, nakon čega su zajednički apelovale na buduće lidere da imaju na umu koliko je važno kulturno nasleđe u ovom gradu i da zato ne treba da ga uništavaju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane