Miting radikala u Kosovskoj Mitrovici

Pod sloganom „Ne damo Kosovo i Metohiju“, 24. marta na trgu Šumadija u severnom delu Kosovske Mitrovice biće odražan veliki narodni miting na kome će o posledicama bombardovanja Srbije i aktuelnoj situaciji govoriti članovi najužeg rukovodstva Srpske radikalne stranke (SRS).

Podeli ovaj članak sa:
  • Kosovska Mitrovica (Foto arhiva KIM)

Predsednik Okružnog odbora SRS za KiM, Ljubomir Kragović, istakao je da Srbija 24. mart 1999. godine ne sme nikada da zaboravi i podsetio da je u bombardovanju učestvovalo 19 zemalja članica NATO pakta.

„Stradalo je mnogo nejači, staraca i dece ali i vojnika koji su branili državu Srbiju“, rekao je on i naglasio da je namera srpskih radikala da svima njima koji su proglašeni za kolaternu štetu, odaju poštu i pomenu ih sa poštovanjem“.

Kragović je dodao da će miting biti prilika da se ukaže na, kako je rekao, pogubnu politiku sadašnjeg režima u Beogradu“.

„Njihova politika je suprotna sa onim što su govorili u predizbornoj kampanji. Obećali su ovde, u Kosovskoj Mitrovici da ukoliko budu u suprotnosti sa Ustavom neće priznati sporazume koje je u Briselu postigao Borko Stefanović“, rekao je Kragović.

On je naglasio da su svi dosadašnji sporazumi u suprotnosti sa zakonima i Ustavom Srbije.

„Posledica priznavanja Sporazuma je teško stanje, velika neizvesnost i razočarenje, pogotovu među Srbima na Kosovu i Metohiji . Srpski radikali će toga dana ukazati da postoji alternativa onome što vlast radi i naglasiti da nije jedini uslov sarađivati sa Berlinom i Vašingtonom već da se lepo može sarađivati sa Moskvom i Pekingom, sa zemljama arapskog i afričkog sveta i južne Amerike, što bi građanima Srbije osiguralo bolji život, rekao je Kragović.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane