Ministarstvo za KiM: Sve strane da se uzdrže od nasilja

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju poziva KFOR da ne primenjuje silu i da se striktno drži svog mandata. Od Srba zahteva da ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije.

Podeli ovaj članak sa:

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju apeluje na sve strane da se uzdrže od nasilja, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno KIM radiju.

„U ovom veoma osteljivom trenutku, kada je dijalog privremeno obustavljen, dok se ne završi proces formiranja institucija Republike Srbije, međunarodno prisustvo mora,  ne samo da se kreće u okvirima mandata, već da oprezno postupa kako ne bi ni jednim postupkom stvorilo dodatno nepoverenje u svoju nepristrasnost“.

S obzirom da je situacija jako zapaljiva, navode u Ministarstvu za KiM, neophodno je da se i KFOR  i Srbi sa severa  maksimalno uzdrže od povlačenja rizičnih poteza, koji mogu dovesti do neželjnih posledica.

„Svaka eskalcija sukoba može dovesti do nasilja sa nesagledivim posledicama. Svi činioci u Pokrajini, međunarodni ili lokalni, moraju da rade na normalizaciji stanja na terenu, stvaranju atmosfere poverenja, kao nužnog koraka ka nastavku dijaloga Beograda i Prištine“istaknuto je u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane