Mihajlović: Na skupovima sa Kosovom samo uz fusnotu

Vlada Srbije usvojila je instrukciju o postupanju predstavnika državnih organa na skupovima posvećenim regionalnoj saradnji na kojima učestvuju i predstavnici privremenih institucija samouprave u Prištini, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zgrada Vlade Srbije (Foto novosti.rs)

“Prema toj instrukciji predstavnici Srbije prisustvovaće skupovima ako je na tabli ispod naziva Kosovo sa zvezdicom isključivo ispisan i tekst fusnote, dogovorene u Briselu, a koji mora biti dovoljno uočljiv i čitljiv i na engleskom jeziku”, rekao je Mihajlović Tanjugu.

"Delegacija Prištine će biti predstavljena bez isticanja zastave i drugih obeležja”, dodao je on.

Mihajlović je kazao da su prema toj instrukciji članovi delegacije Srbije u obavezi da pročitaju izjavu da je prisustvo Prištine u skladu sa dogovorom o regionalnom predstavljanju i da je Autonomna Pokrajina Kosovo i Metohija u sastavu Republike Srbije.

"Ukoliko organizator skupa ne postupi po tim instrukcijama delegacija Srbije je u obavezi da napusti skup", zaključio je Mihajlović.

Ostale vesti

 • Kosovsko Pomoravlje: Priprema SNS-a za izbore

  Kosovsko Pomoravlje: Priprema SNS-a za izbore

  Član Izvršnog odbora i poverenik SNS za Kosovo i Metohiju Zoran Milojević i zamenik šefa izbornog štaba za KiM Miljan Ranđelović posetili su lokalne opštinske odbore na teritoriji Kosovskog Pomoravskog okruga i prezentovali plan aktivnosti tokom predstojeće izborne kampanje.

 • Srećna Nova godina!

  Srećna Nova godina!

  Svim gledaocima, slušaocima i posetiocima sajta, RTV Kim želi srećnu i uspešnu 2016. godinu!

 • Poplava u Prištini

  Poplava u Prištini

  Kiša koja je padala tokom popodneva preplavila je ulice Prištine. Trg „Majke Tereze“ je potpuno poplavljen.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane