Smotra folklora u Visokim Dečanima

U okviru Međunarodnog festivala folklora koji je sinoć počeo u Leposaviću, učesnici ove smotre, koji dolaze iz sedam zemalja sveta, danas se nalaze u poseti manastirima Visoki Dečani i Pećka Patrijaršija.

Podeli ovaj članak sa:
 • Učesnici Međunarodnog festivala folklora ispred manastira (Foto KIM)

Učesnici iz Vijetnama, Španije, Izraela, Rumunije, Italije, Bugarske i Kipra nastupali su ispred manastira Visoki Dečani.

Bratija manastira ali i vernici koji su se našli u ovoj svetinji mogli su da uživaju u programu igrača, da pogledaju različite igre i kostime, ali i da upoznaju kulturu pomenutih zemalja.

Nakon što su svi međunarodni igrači prikazali svoje igre, nastupili su i domaći. Na kraju su svi učesnici igrali kolo oko manastira.

Osim Dečana, grupa igrača koju predvodi domaćin festivala, KUD Kopaonik iz Leposavića, posetiće i manastire Pećku Patrijaršiju i Banjsku.

Program će biti nastavljen večeras u Kosovskoj Mitrovici ispred spomenika Knezu Lazaru.

Ostale vesti

 • ’’Dantonova smrt’’ premijerno u Gračanici

  ’’Dantonova smrt’’ premijerno u Gračanici

  Glumci prištinskog Narodnog pozorišta večeras će premijerno izvesti predstavu "Dantonova smrt" u režiji Maurisia Farea. Reditelj ističe da je ovaj komad jako težak za postavku, ali da očekuje pozitivane reakcije publike.

 • ’’Pesničenje’’ u Gračanici

  ’’Pesničenje’’ u Gračanici

  Pesnički susret, popularno „Pesničenje“, biće u subotu održan po prvi put u Gračanici. Lokalni pesnici imaće priliku da predstave svoje radove pred publikom u opuštenoj i klubskoj atmosferi.

 • Danton umire u sredu!

  Danton umire u sredu!

  Premijera nove predstave Narodnog pozorišta iz Prištine "Dantonova smrt" u režiji Maurisia Farea zakazana je za sredu, 18. oktobar u 20:00 časova. 

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane