Potpisan protokol o saradnji pozorišta u Novom Sadu i Gračanici

Predstavnici Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu potpisali su protokol o saradnji. "Uspotavljenje saradnje sa najznačajnijim nacionalnim pozorišnim kućama je prvi i najbitniji korak u prezentaciji našeg rada i u drugim delovima Srbije", kazao je Predrag Radonjić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Potpisivanje protokola (Foto TV Most)

Direktor Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić za RTV Kim objašnjava da je protokolom o saradnji predviđeno da dva teatra, u okviru svojih mogućnosti, obezbede recipročna gostovanja.

"Mislim da je protokol koji smo nakon potpisavanja protokola sa Narodnim pozorištem u Beogradu potpisali i sa Srpskim narodnim pozorišem u Novom Sadu, jedna veoma značajna stvar, da time zapravo započinjemo sezonu gostovanja sa našim predstvama u Novom Sadu i sa nekim od gostovanja Srpskog narodnog pozorišta u Gračanici i u drugim mestima na Kosovu i Metohiji", kazao je Radonjić.

Pre par meseci predstavnici Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić i Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici Predrag Radonjić potpisali su protokol o dugoročnoj saradnji.

Radonjić ističe da je uspostavljanje saradnje sa najznačajnijim nacionalnim pozorišnim kućama prvi i najbitniji korak u prezentaciji rada NPP i u drugim delovima Srbije.

"U planu nam je da sa još nekoliko pozorišta u narednom periodu uradimo isto to i da krenumo u ono što smo i na naki način obećali, a to je da će ova godina u značajnom delu biti posvećena gostovanjima i prezentovanju naših predstava i u određenim delovima Srbije i istovremeno u pojačavaju gostovanja važnih pozorišnih predstava na KiM. Mislim da se time ostvaruje dvostruka korst i da ćemo obogatiti kulturni život na Kosovu Metohiji, a pritom i naš rad učiniti vidljivijim", zaključio je on.

Ostale vesti

 • Pred beogradsko izvođenje: ’’Slobodan šou’’ u medijima nakon premijere

  Pred beogradsko izvođenje: ’’Slobodan šou’’ u medijima nakon premijere

  Predstava Narodnog pozorišta u Prištini "Lift - Slobodan šou" koja je premijerno izvedna 06. marta u gračaničkom Domu kulture, privukla je pažnju svetskih medija odmah po objavljivanju informacije da će biti izvedena, pa su o njoj pisali skoro svi - od Njujork tajmsa i Vašington posta do lokalnih portala. I pre i posle premijere.

 • Zapažen nastup mladih glumaca

  Zapažen nastup mladih glumaca

  Amatersko pozorište "Janićije Popović" Doma kulture "Gračanica" je u sali Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu na zatvaranju 48. Susreta profesionalnih pozorišta Srbije u čast nagrađenih izvelo lutkarsku predstavu "Budi to što jesi".

 • Predstava “Banović Strahinja“ u Gračanici 12. aprila

  Predstava “Banović Strahinja“ u Gračanici 12. aprila

  Poznati srpski reditelj Nebojša Bradić režiraće predstavu "Banović Strahinja" koja će biti premijerno izvedena u Gračanici 12. aprila. U ovoj predstavi će zajedno igrati glumci Narodnog pozorišta Priština i Šabačkog pozorišta. "Radi se o nečemu što predstavlja našu istorijsku i kulturnu baštinu“, kazao je Bradić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane