Potpisan protokol o saradnji pozorišta u Novom Sadu i Gračanici

Predstavnici Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu potpisali su protokol o saradnji. "Uspotavljenje saradnje sa najznačajnijim nacionalnim pozorišnim kućama je prvi i najbitniji korak u prezentaciji našeg rada i u drugim delovima Srbije", kazao je Predrag Radonjić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Potpisivanje protokola (Foto TV Most)

Direktor Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić za RTV Kim objašnjava da je protokolom o saradnji predviđeno da dva teatra, u okviru svojih mogućnosti, obezbede recipročna gostovanja.

"Mislim da je protokol koji smo nakon potpisavanja protokola sa Narodnim pozorištem u Beogradu potpisali i sa Srpskim narodnim pozorišem u Novom Sadu, jedna veoma značajna stvar, da time zapravo započinjemo sezonu gostovanja sa našim predstvama u Novom Sadu i sa nekim od gostovanja Srpskog narodnog pozorišta u Gračanici i u drugim mestima na Kosovu i Metohiji", kazao je Radonjić.

Pre par meseci predstavnici Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić i Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici Predrag Radonjić potpisali su protokol o dugoročnoj saradnji.

Radonjić ističe da je uspostavljanje saradnje sa najznačajnijim nacionalnim pozorišnim kućama prvi i najbitniji korak u prezentaciji rada NPP i u drugim delovima Srbije.

"U planu nam je da sa još nekoliko pozorišta u narednom periodu uradimo isto to i da krenumo u ono što smo i na naki način obećali, a to je da će ova godina u značajnom delu biti posvećena gostovanjima i prezentovanju naših predstava i u određenim delovima Srbije i istovremeno u pojačavaju gostovanja važnih pozorišnih predstava na KiM. Mislim da se time ostvaruje dvostruka korst i da ćemo obogatiti kulturni život na Kosovu Metohiji, a pritom i naš rad učiniti vidljivijim", zaključio je on.

Ostale vesti

 • Božićni paketići za osnovce u srpskim sredinama na Kosovu

  Božićni paketići za osnovce u srpskim sredinama na Kosovu

  Pred Pravoslavnu novu godinu, a nekoliko dana nakon Božića, humanitarne organizacije „28. jun“ i „038“ pripremile su božićne i novogodišnje paketiće za osnovce u srpskim sredinama na Kosovu. Tokom narednih nekoliko dana mladi humanitarci podeliće 2.000 paketića.

 • Uskoro premijera mjuzikla

  Uskoro premijera mjuzikla "Slobodan šou"

  Mjuzikl o porodici Milošević je u pripremi u beogradskom Narodnom pozorištu, u izvođenju Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici. Premijera će biti krajem februara na Kosovu.

 • Arzamas: Ljubav je jača od smrti

  Arzamas: Ljubav je jača od smrti

  U čitaonici "Darinka Jevrić" u Gračanici održano je književno veče sa prošlogodišnjom dobitnicom NIN-ove nagrade Ivanom Dimić. Želela sam da romanom "Arzamas" dokažem da je ljubav jača od smrti, kazala je Dimićeva.

 • "Akvarijus": Inficirati ljude umetnošću

  Galerija “Akvarijus“ u severnom delu Kosovske Mitrovice je mesto okupljanja umetnika i onih koji umetnost vole i prate je. Iako postoji od 1996. godine, ona je potpuno oživela tek nedavno.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane