Okrugli sto i poetski čas Darinki Jevrić

Okrugli sto i poetski čas posvećen srpskoj pesniki sa Kosova Darinki Jevrić biće održan ovog vikenda u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici.

Podeli ovaj članak sa:
  • Darinka Jevrić (Foto Novosti)

Ovaj skup književnika organizuju Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Dom kulture "Gračanica", a učestvovaće brojni književnici sa Kosova.

Prvog dana skupa, u subotu 20. maja sa početkom u 10 časova na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, predviđeno je otvaranje skupa na kojem će govoriti prodekan Filozofskog fakulteta Vladan Virijević i Šef katedre Danica Andrejević, ali i izlaganje referata učesnika skupa Sunčice Denić, Dragomira Kostić, Slađane Aleksić, Stanislava Stankovića, Dragane Radovanović, Nebojše Lazića, Živojina Rakočević i Žarka Milenkovića.

Drugog dana skupa u nedelju 21. maja od 10:30 časova u Domu kulture "Gračanica", u prostorijama čitaonice "Darinka Jevrić", planirano je izlaganje preostalih referata o delu ove pesnikinje i svečano zatvaranje naučnog dela skupa na kojem će govoriti Mitra Reljić, Golub Jašović, Valentina Pitulić, Danica Andrejević, arhimandrit Ilarion (Lupulović)).

Na Književnom času posvećenom ovoj pesnikinji učestvovaće Nada Pavićević, Ratko Popović, Radivoje Opačić, Sunčica Denić, Novica Sovrlić i Milan Mihajlović.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane