Nušićeva "Autobiografija" u Gračanici

Predstava "Autobiografija" rađena po istoimenom Nušićevom delu, koju je u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada režirao Predrag Štrbac, biće izvedena 14. juna u Domu kulture u Gračanici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Detalj iz predstave (Foto Srpsko narodno pozorište)

"Autobiografija" Branislava Nušića ima za zadatak da nam predstavi život jednog pisca. Nušić je na veoma humorističan i zanimljiv način davao podatke iz svog života, sa kojima se možemo i sami identifikovati.

O Nušićevom životu, njegovim rečima i opaskama, na sceni govore glumci: Milovan Filipović, Nebojša Savić, Milan Kovačević, Sonja Damjanović, Sanja Mikitišin i Višnja Obradović.

Srpsko narodno pozorište potpisalo je 14. januara ove godine protokol o dugoročnoj umetničkoj i poslovno-tehničkoj saradnji sa Narodnim pozorištem u Prištini sa sedištem u Gračanici. Tim protokolom podrazumeva se razmena predstava.

"Došao je i taj trenutak da i Srpsko narodno pozorište dođe ovde kod nas, na Kosovo, da ih ugostimo. Oni ovde dolaze sa "Autobiografijom" Branislava Nušića, što smatram da je jedan vrlo zanimljiv i pogodan tekst. Svi znamo koliko je Nušić veliki i značajan, to je delo iz školske lektire. Nušić je i vezan za samo Kosovo i Meohiju, bio je i konzul ovde u Prištini. Čini mi se da postoji višestruk značaj zbog čega bi ova predstava trebalo da bude zanimljiva za gledaoce", kazao je direktor NPP Predrag Radonjić.

Osim u Gračanici, predstava će biti izvedena i u Zvečanu 15. juna.

Ostale vesti

 • YU grupa u Gračanici: Talasi u čudnoj šumi

  YU grupa u Gračanici: Talasi u čudnoj šumi

  Grupa, nazvana po zemlji koja odavno postoji samo u sećanju sredovečnih i onih još starijih, održala je u Gračanici koncert za sećanje na sve naše bivše i buduće Vidovdane, božure, leptire i (ne)srećne mornare.

 • Crni leptir sleće na kosovske božure

  Crni leptir sleće na kosovske božure

  Koncert YU grupe biće održan večeras od 21:00 u dvorištu Doma kulture u Gračanici. Jedan od najvećih rok bendova bivše Jugoslavije, čiji je prvi singl "Nona" iz decembra 1970. bio inspirisan kosovskim narodnim motivima, prirediće publici muzičko putovanje kroz karijeru dugu 48 godina.

 • "Autobiografija" – povezanost Nušića sa Kosovom

  Pred večerašnju predstavu "Autobiografija", rađenu po komadu Branislava Nušića, direktor drame Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Milovan Filipović kazao je da ovaj komad oslikava povezanost Nušića sa Kosovom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane