Gračanica: Treći Međunarodni festival filma KiM

Pod sloganom “Ovde!“ u Gračanici će večeras biti otvoren treći “Međunarodni festival filma Kosovo i Metohija” koji će trajati do 15. decembra.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dom kulture u Gračanici (Foto Dom kulture)

Tokom tri dana festivala biće prikazani domaći filmovi najnovije produkcije, ali i filmovi koji su obeležili festivale i punili bioskope širom sveta.

Publika će, između ostalih, moći da pogleda filmove: “Rekvijem za gospođu J“ Bojana Vuletića sa Mirjanom Karanović u glavnoj ulozi, “Na mlečnom putu“ Emira Kusturice sa Monikom Beluči, urnebesna komedija "Stado“ u režiji Nikole Koja, “Igla ispod praga“ reditelja i scenariste Ivana Marinovića, “Biser Bojane“ Milana Karadžića, “The books of knjige“...

Najmlađi posetioci će moći da pogledaju filmove: “Mali šef”, “Družina iz džungle“, “Čudovišta iz moje porodice“, “Tvrd orah 2, “Moj mali Poni", “Vau vau zvezda".

Nakon završetka festivala, publika će, kao i prošle godine, svojim glasovima odabrati najbolji domaći film.

Cena karata za projekcije 3D filmova je 150 dinara, a za ostale 100 dinara.

“Međunarodni festival filma Kosovo i Metohija” organizuju Evropski kulturni forum i Dom kulture Gračanica. Pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Ostale vesti

 • Pred beogradsko izvođenje: ’’Slobodan šou’’ u medijima nakon premijere

  Pred beogradsko izvođenje: ’’Slobodan šou’’ u medijima nakon premijere

  Predstava Narodnog pozorišta u Prištini "Lift - Slobodan šou" koja je premijerno izvedna 06. marta u gračaničkom Domu kulture, privukla je pažnju svetskih medija odmah po objavljivanju informacije da će biti izvedena, pa su o njoj pisali skoro svi - od Njujork tajmsa i Vašington posta do lokalnih portala. I pre i posle premijere.

 • Zapažen nastup mladih glumaca

  Zapažen nastup mladih glumaca

  Amatersko pozorište "Janićije Popović" Doma kulture "Gračanica" je u sali Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu na zatvaranju 48. Susreta profesionalnih pozorišta Srbije u čast nagrađenih izvelo lutkarsku predstavu "Budi to što jesi".

 • Predstava “Banović Strahinja“ u Gračanici 12. aprila

  Predstava “Banović Strahinja“ u Gračanici 12. aprila

  Poznati srpski reditelj Nebojša Bradić režiraće predstavu "Banović Strahinja" koja će biti premijerno izvedena u Gračanici 12. aprila. U ovoj predstavi će zajedno igrati glumci Narodnog pozorišta Priština i Šabačkog pozorišta. "Radi se o nečemu što predstavlja našu istorijsku i kulturnu baštinu“, kazao je Bradić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane