Gračanica: Treći Međunarodni festival filma KiM

Pod sloganom “Ovde!“ u Gračanici će večeras biti otvoren treći “Međunarodni festival filma Kosovo i Metohija” koji će trajati do 15. decembra.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dom kulture u Gračanici (Foto Dom kulture)

Tokom tri dana festivala biće prikazani domaći filmovi najnovije produkcije, ali i filmovi koji su obeležili festivale i punili bioskope širom sveta.

Publika će, između ostalih, moći da pogleda filmove: “Rekvijem za gospođu J“ Bojana Vuletića sa Mirjanom Karanović u glavnoj ulozi, “Na mlečnom putu“ Emira Kusturice sa Monikom Beluči, urnebesna komedija "Stado“ u režiji Nikole Koja, “Igla ispod praga“ reditelja i scenariste Ivana Marinovića, “Biser Bojane“ Milana Karadžića, “The books of knjige“...

Najmlađi posetioci će moći da pogledaju filmove: “Mali šef”, “Družina iz džungle“, “Čudovišta iz moje porodice“, “Tvrd orah 2, “Moj mali Poni", “Vau vau zvezda".

Nakon završetka festivala, publika će, kao i prošle godine, svojim glasovima odabrati najbolji domaći film.

Cena karata za projekcije 3D filmova je 150 dinara, a za ostale 100 dinara.

“Međunarodni festival filma Kosovo i Metohija” organizuju Evropski kulturni forum i Dom kulture Gračanica. Pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Ostale vesti

 • Potpisan protokol o saradnji pozorišta u Novom Sadu i Gračanici

  Potpisan protokol o saradnji pozorišta u Novom Sadu i Gračanici

  Predstavnici Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu potpisali su protokol o saradnji. "Uspotavljenje saradnje sa najznačajnijim nacionalnim pozorišnim kućama je prvi i najbitniji korak u prezentaciji našeg rada i u drugim delovima Srbije", kazao je Predrag Radonjić.

 • Božićni paketići za osnovce u srpskim sredinama na Kosovu

  Božićni paketići za osnovce u srpskim sredinama na Kosovu

  Pred Pravoslavnu novu godinu, a nekoliko dana nakon Božića, humanitarne organizacije „28. jun“ i „038“ pripremile su božićne i novogodišnje paketiće za osnovce u srpskim sredinama na Kosovu. Tokom narednih nekoliko dana mladi humanitarci podeliće 2.000 paketića.

 • Uskoro premijera mjuzikla

  Uskoro premijera mjuzikla "Slobodan šou"

  Mjuzikl o porodici Milošević je u pripremi u beogradskom Narodnom pozorištu, u izvođenju Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici. Premijera će biti krajem februara na Kosovu.

 • Arzamas: Ljubav je jača od smrti

  Arzamas: Ljubav je jača od smrti

  U čitaonici "Darinka Jevrić" u Gračanici održano je književno veče sa prošlogodišnjom dobitnicom NIN-ove nagrade Ivanom Dimić. Želela sam da romanom "Arzamas" dokažem da je ljubav jača od smrti, kazala je Dimićeva.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane