Gračanica: "Mali šef" otvorio filmski festival

Projekcijom animiranog filma “Mali šef“ koji je namenjen najmlađima, u Domu kulture u Gračanici počeo je “Međunarodni festival filma Kosovo i Metohija“.

Podeli ovaj članak sa:
 • Insert iz crtanog filma

Tokom tri dana festivala biće prikazani domaći filmovi najnovije produkcije, ali i filmovi koji su obeležili festivale i punili bioskope širom sveta.

Za one najmlađe, organizatori festivala pripremili su animirane filmove sinhronizovane na srpski jezik, a neki od njih biće prikazani u 3D tehnologiji.

“Klinci sa centralnog Kosova nemaju priliku da svakodnevno pogledaju film sa 3D naočarama, tako da je to neka vrsta ekskluzive ovog festivala“, kaže koordinatorka festivala Sara Brkić.

Prvi crtani film koji je pušten na velikom platnu je “Mali šef” koji se najmlađima jako dopao te su neki od njih čvrsto rešili, da sutra opet dođu u bioskop.

“Puno mi se svideo crtani koji sam pogledao i doći ću sutra opet u bioskop da gledam “Malog ponija“, rekao je šestogodišnji dečak iz Gračanice.

“Prvi put sam gledala 3D film i jako mi se dopalo. Osećaj je sjajan, kao da sam sve vreme u filmu“, rekla je Marija Dukić iz Gračanice.

Treći “Međunarodni festival filma Kosova i Metohije“ zvanično će, od 19 sati, otvoriti film “Na mlečnom putu“ Emira Kusturice sa Monikom Beluči.

"Ima raznovrsnih filmova, za svakoga po nešto. Cilj nam je da gajimo i stvaramo neku novu publiku koja će imati priliku da na bioskopskom platnu pogleda filmove koji su obeležili godinu", navodi koordinatorka festivala Sara Brkić.

"Ovo je drugi festival koji se u poslednjih petnaest dana održava u Gračanici i kada u tako kratkom periodu imamo održavanje dva festivala iz oblasti kulture, to je velika stvar", smatra jedan od organizatora Boban Jevtić.

Cena karata za projekcije 3D filmova je 150 dinara, a za ostale 100 dinara.

“Međunarodni festival filma Kosovo i Metohija” organizuju Evropski kulturni forum i Dom kulture Gračanica.

Pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Ostale vesti

 • Pred beogradsko izvođenje: ’’Slobodan šou’’ u medijima nakon premijere

  Pred beogradsko izvođenje: ’’Slobodan šou’’ u medijima nakon premijere

  Predstava Narodnog pozorišta u Prištini "Lift - Slobodan šou" koja je premijerno izvedna 06. marta u gračaničkom Domu kulture, privukla je pažnju svetskih medija odmah po objavljivanju informacije da će biti izvedena, pa su o njoj pisali skoro svi - od Njujork tajmsa i Vašington posta do lokalnih portala. I pre i posle premijere.

 • Zapažen nastup mladih glumaca

  Zapažen nastup mladih glumaca

  Amatersko pozorište "Janićije Popović" Doma kulture "Gračanica" je u sali Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu na zatvaranju 48. Susreta profesionalnih pozorišta Srbije u čast nagrađenih izvelo lutkarsku predstavu "Budi to što jesi".

 • Predstava “Banović Strahinja“ u Gračanici 12. aprila

  Predstava “Banović Strahinja“ u Gračanici 12. aprila

  Poznati srpski reditelj Nebojša Bradić režiraće predstavu "Banović Strahinja" koja će biti premijerno izvedena u Gračanici 12. aprila. U ovoj predstavi će zajedno igrati glumci Narodnog pozorišta Priština i Šabačkog pozorišta. "Radi se o nečemu što predstavlja našu istorijsku i kulturnu baštinu“, kazao je Bradić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane