Gračanica: Jesen kakvu vide đaci na slikama

Dečija likovna kolonija “Jesen u mom kraju” održana je u Gračanici treću godinu za redom. Na izložbi povodom završetka kolonije prikazani su radovi učenika osnovnih škola, a najboljima su uručene simbolične nagrade.

Podeli ovaj članak sa:
 • Radovi na likovnoj koloniji (Foto Kim)

Učenici šest osnovnih škola sa centralnog Kosova učestvovali su prethodnih dana na dečijoj likovnoj koloniji “Jesen u mom kraju” koja je organizovana za najmlađe povodom Dana opštine Gračanica. Nastavnici likovne kulture iz svake od škola odabrali su po petnaest đaka sa kojima je svakodevno radila slikarka Majom Todić.

“Možete videti lepotu i razlolikost radova. Ja sam veoma zadovoljna decom i ovim putem se pre svega njima zahvaljujem što su učestvovali i na njihovom talentu”, kazala je Todićeva koja je tri dana radila sa decom pomažući im u stvaralaštvu.

Iz svake škole nagrađen je po jedan učenik školskim i slikarskim priborom, kako bi nastavili da i dalje razvijaju svoj talenat.

“Cilj je pre svega predstavljanje mladih talenata kao i to da želimo da predstavimo mladu publiku. Želimo da ih aktiviramo da što više rade i da nastave sa svojim talentom”, kazala je Todićeva.

Ti talentovani đaci dobili su nagradu kao motiv dalje da razvijaju i usavršavaju svoja slikarska umeća.

“Htela sam da prikažem moja osećanja i viđenje mog sela u jesen. Prvi put učestvujem učestvujem u likovnoj koloniji, ovo mi je prva nagrada i jako sam zadovoljna is rećna”, kazala je Marija Đurković iz Osnovne škole “Ugljare”.

“Jesen u mom kraju je jako lep, ima raznih boja. Nastaviću da se bavim slikanjem i ova nagrada mi puno znači, navela je ”Nikolina Milovanović učenica šestog razreda Osnovne škole “Kralj Milutin” iz Gračanice.

Osim ove dve učenice nagrađeni su još i Magdalena Đokić iz Osnovne škole “Miladin Mitić” iz Lapljeg Sela, Aleksandar Savić iz OŠ “Sveti Sava u Sušici, Anđela Mitrović iz OŠ “Vuk Karadžić” u Lepini i Jovana Savić iz OŠ “Knez Lazar” iz Donje Gušterice.

Ostale vesti

 • ’’Dantonova smrt’’ premijerno u Gračanici

  ’’Dantonova smrt’’ premijerno u Gračanici

  Glumci prištinskog Narodnog pozorišta večeras će premijerno izvesti predstavu "Dantonova smrt" u režiji Maurisia Farea. Reditelj ističe da je ovaj komad jako težak za postavku, ali da očekuje pozitivane reakcije publike.

 • ’’Pesničenje’’ u Gračanici

  ’’Pesničenje’’ u Gračanici

  Pesnički susret, popularno „Pesničenje“, biće u subotu održan po prvi put u Gračanici. Lokalni pesnici imaće priliku da predstave svoje radove pred publikom u opuštenoj i klubskoj atmosferi.

 • Danton umire u sredu!

  Danton umire u sredu!

  Premijera nove predstave Narodnog pozorišta iz Prištine "Dantonova smrt" u režiji Maurisia Farea zakazana je za sredu, 18. oktobar u 20:00 časova. 

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane