• “Revizor” u Beogradu: Aplauz i pozitivni komentari

  Beogradska publika sinoć je dugotrajnim aplauzom pozdravila glumce Narodnog pozorišta Priština koji su u Narodnom pozorištu u Beogradu, na sceni "Raša Plaović", izveli predstavu "Revizor" Nikolaja Gogolja.

 • ’’Revizor’’ u prestonici

  U Narodnom pozorištu u Beogradu, na sceni "Raša Plaović", večeras od 20:30 časova Narodno pozorište u Prištini izvešće predstavu "Revizor" Nikolaja Gogolja.

 • KUD “Simonida” večeras u Beogradu

  Kulturno-umetničko društvo “Simonida” iz Raniluga održaće večeras koncert narodnih pesama i igara u Dečjem kulturnom centru u Beogradu.

 • ’’Revizor’’ pokorio Šilovo

  Nakon tri godine, tokom kojih nisu bili u prilici da pogledaju pozorišnu predstavu profesionalnog ansambla, meštani Šilova i okolnih sela u Kosovskom Pomoravlju sinoć su uživali uz "Revizora" u izvođenju glumaca Narodnog pozorišta iz Prištine.

 • ’’Revizor’’ stiže u Šilovo

  Glumci Narodnog pozorišta u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici izvešće sutra u Šilovu od 20:00 časova predstavu "Revizor" po tekstu Nikolaja Gogolja.

 • NPP priprema dve nove predstave

  Glumci Narodnog pozorišta Priština počeli su da pripremaju dve nove predstave “Strah i beda Trećeg Rajha“ Bertolta Brehta i “Dve jelke“ koju režira glumica ansambla Radmila Knežević.

 • Nagrada Tarbuku za ’’Venecijanke’’

  Grafički dizajner Jovan Tarbuk ovogodišnji je dobitnik nagrade „Goran Merkaš“ za najbolji pozorišni plakat na Petom bijenalu kazališnog plakata Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

 • Predstava “Život moj" sutra u Severnoj Mitrovici

  Pozorišna predstava “Život moj" studenata treće godine glume Fakulteta umetnosti biće izvedena sutra uveče sa početkom u 20:00 časova u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka u Severnoj Mitrovici.

 • Fare: Nasilni slom socijalizma provocirao je nacionalizam u Evropi

  "Evropska unija je snila san da to bude jedna građanska Evropa, ali su svojom politikom doprineli da se napravi Evropa nacionalnih država, kao što su to Jakobinci uradili, dakle, nacionalisti", rekao je u intervjuu za RTV Kim švajcarski dramaturg i reditelj katalonskog porekla Maurisi Fare.

 • NPP: Iz Vranja u beogradsku Garažu

  U okviru festivala "Borini pozorišni dani" u Vranju, Narodno pozorište iz Prištine sinoć je izvelo predstavu "Ujedinjenje ili smrt 1918". Predstava je, prema rečima rediteljke Jelene Bogavac, "visoko ocenjena" od strane vranjanske publike.

 • ’’Dantonova smrt’’ premijerno u Gračanici

  Glumci prištinskog Narodnog pozorišta večeras će premijerno izvesti predstavu "Dantonova smrt" u režiji Maurisia Farea. Reditelj ističe da je ovaj komad jako težak za postavku, ali da očekuje pozitivane reakcije publike.

 • ’’Pesničenje’’ u Gračanici

  Pesnički susret, popularno „Pesničenje“, biće u subotu održan po prvi put u Gračanici. Lokalni pesnici imaće priliku da predstave svoje radove pred publikom u opuštenoj i klubskoj atmosferi.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane