J. Las: Još se ne zna koji sud će biti nadležan

Porptarol Specijalnog istražnog tima za otkrivanje istine o trgovini organima na Kosovu i severu Albanije Juri Las izjavio je da još nije potpuno precizirano pred kojim sudom će se proces odvijati, ali je dodao da će optužnicu podići tim "ako i kada do toga dođe".

Podeli ovaj članak sa:
 • Žuta kuća (Foto Novosti)

"Ostaje da se vidi da li će za suđenje biti nadležne međunarodne sudije koje već postoje na Kosovu ili će biti oformljen specijalni sud za istragu trgovine organima", kazao je Las agenciji Beta i podsetio da Specijalni istražni tim radi pod okriljem Misije EU na Kosovu – EULEKS-a.

"U svakom slučaju, predmet će voditi međunarodne sudije. Ako i kada bude došlo do podizanja optužnice to će uraditi tužitelji Specijalnog istražnog tima", kazao je Las.

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić u ponedeljak je u emisiji Radio-televizije Srbije "Anatomija zločina" rekao da se još ne zna koji sud će biti nadležan za suđenje u slučaju trgovine organima, kao ni to ko će podići optužnicu.

U toj emisiji emitovan je deo iskaza zaštićenog svedoka srpskog tužilaštva koji je učestvovao u vađenju organa srpskim zarobljenicima na severu Albanije.

Ostale vesti

 • Kosovsko Pomoravlje: Priprema SNS-a za izbore

  Kosovsko Pomoravlje: Priprema SNS-a za izbore

  Član Izvršnog odbora i poverenik SNS za Kosovo i Metohiju Zoran Milojević i zamenik šefa izbornog štaba za KiM Miljan Ranđelović posetili su lokalne opštinske odbore na teritoriji Kosovskog Pomoravskog okruga i prezentovali plan aktivnosti tokom predstojeće izborne kampanje.

 • Srećna Nova godina!

  Srećna Nova godina!

  Svim gledaocima, slušaocima i posetiocima sajta, RTV Kim želi srećnu i uspešnu 2016. godinu!

 • Poplava u Prištini

  Poplava u Prištini

  Kiša koja je padala tokom popodneva preplavila je ulice Prištine. Trg „Majke Tereze“ je potpuno poplavljen.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane