„Zloupotrebljena ovlašćenja prilikom hapšenja“

Prištinski advokat Živojin Jokanović smatra da je hapšenjem predstavnika Crvenog krsta Kosova i Metohije neko zloupotrebio ovlašćenja kako bi se „od ničega napravilo nešto“.

Podeli ovaj članak sa:
 • Živojin Jokanović (Foto Kim)

Advokat juče privedenih naglašava da su predstavnici Crvenog krsta poslednjih desetak dana sprovodili popis na Kosovu kako bi sačinili socijalnu kartu, pre svega srpskog stanovništva koje ovde živi.

Jokanović tvrdi da predstavnici Crvenog krsta nisu radili ništa nelegalno i da očekuje da se proces protiv njih ubrzo okonča.

„Mislim da se neće nastaviti dalja glupost oko ovoga zbog toga što će verovatno tužilac biti zadovoljan samim ispitivanjem, a materijali su oduzeti“, kaže Jokanović.

Međutim, ono što stvara dodatni problem je što Crveni krst KiM nije registrovan na Kosovu kao humanitarna organizacija.

Jokanović međutim, napominje da je ta institucija nije ilegalna jer je o njenom višedecenijskom postojanju na Kosovu svi znaju.

„Zašto je smetnja da se registruje Crveni krst pod tim nazivom ja ne razumem jer je ta organizacija Crvenog krsta KiM postojala kao deo Crvenog krsta Srbije koja je član Međunarodnog crvenog krsta, i aktivni saradnik Crvenog polumeseca i svih međunarodnih organizacija“, napominje Jokanović.

Jokanović na kraju kaže da je iznenađen da su se hapšenja dogodila odmah nakon imenovanja premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

Ostale vesti

 • Građani blokirali ulaz u srpsku opštinu Vitina

  Građani blokirali ulaz u srpsku opštinu Vitina

  Dvadesetak građana, među kojima je i nekoliko kandidata za odbornike na predstojećim lokalnim izborima, blokirali su jutros zgradu opštine Vitina koja u selu Vrbovac funkcioniše u sistemu Republike Srbije i ne dozvoljavaju da iko uđe.

 • Počela istraga protiv Bogdana Mitrovića

  Počela istraga protiv Bogdana Mitrovića

  Istraga protiv Bogdana Mitrovića počela je juče, a biće završena 22. septembra nakon čega će prištinsko tužilaštvo odlučiti o tome da li će mu pritvor biti produžen, rekao je juče njegov advokat Dejan A. Vasić.

 • Sahranjen gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić

  Sahranjen gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić

  Sala u Domu kulture u Velikom Ropotovu danas je bila mala da primi više od pet stotina ljudi koji su došli da prisustvuju komemorativnom skupu održanom povodom tragične smrti gradonačelnika Raniluga Gradimira Mikića.

 • Uhapšen osumnjičeni za obijanje kuće u Ugljaru

  Uhapšen osumnjičeni za obijanje kuće u Ugljaru

  Pripradnici policije uhapsili su A. I. osumnjičenog da je u petak 15. avgusta oko 20 časova opljačkao privatnu kuću Z. N. u selu Ugljare kod Kosova Polja, potvrdio je za New press komandir stanice policije u Gračanici Bratislav Trajković.

 • Kosovska Mitrovica: Zapaljen automobil

  Kosovska Mitrovica: Zapaljen automobil

  Automobil  marke "Fiat stilo", kruševačkih registarskih oznaka, zapaljen je rano jutros, nešto pre 4 sata, u Ulici Lole Ribara u Kosovskoj Mitrovici, a veruje se da je požar podmetnut, rečeno je za Kontakt Plus u  kosovskoj policiji. U požaru je oštećeno još jedno vozilo parkirano u neposrednoj blizini.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane