„Zloupotrebljena ovlašćenja prilikom hapšenja“

Prištinski advokat Živojin Jokanović smatra da je hapšenjem predstavnika Crvenog krsta Kosova i Metohije neko zloupotrebio ovlašćenja kako bi se „od ničega napravilo nešto“.

Podeli ovaj članak sa:
  • Živojin Jokanović (Foto Kim)

Advokat juče privedenih naglašava da su predstavnici Crvenog krsta poslednjih desetak dana sprovodili popis na Kosovu kako bi sačinili socijalnu kartu, pre svega srpskog stanovništva koje ovde živi.

Jokanović tvrdi da predstavnici Crvenog krsta nisu radili ništa nelegalno i da očekuje da se proces protiv njih ubrzo okonča.

„Mislim da se neće nastaviti dalja glupost oko ovoga zbog toga što će verovatno tužilac biti zadovoljan samim ispitivanjem, a materijali su oduzeti“, kaže Jokanović.

Međutim, ono što stvara dodatni problem je što Crveni krst KiM nije registrovan na Kosovu kao humanitarna organizacija.

Jokanović međutim, napominje da je ta institucija nije ilegalna jer je o njenom višedecenijskom postojanju na Kosovu svi znaju.

„Zašto je smetnja da se registruje Crveni krst pod tim nazivom ja ne razumem jer je ta organizacija Crvenog krsta KiM postojala kao deo Crvenog krsta Srbije koja je član Međunarodnog crvenog krsta, i aktivni saradnik Crvenog polumeseca i svih međunarodnih organizacija“, napominje Jokanović.

Jokanović na kraju kaže da je iznenađen da su se hapšenja dogodila odmah nakon imenovanja premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane