Učestale krađe, lopovi na slobodi, policija bez odgovora

Poslednjih meseci nekoliko kuća i prodavnica na centralnom Kosovu bile su na meti lopova. Pljačkaši do sada nisu uhapšeni, a oštećeni kažu da policija ne obavlja svoj posao.

Podeli ovaj članak sa:
  • Obijena prodavnica u Ugljaru (Foto Kim)

Poslednji na meti lopova bio je Nebojša Lazić iz Ugljara čija je trgovinska radnja opljačkana prošle noći. Nebojšin brat, Živorad, kaže da je ova prodavnica već četvrti put na meti lopova, a da policija ne želi ili ne može da ih pronađe.

"Ne znamo još uvek šta je odnešeno, jer je zid probijen i napravljen haos u samoj prodavnici. Policija je bila, snimila odradila svoj deo posla, ali bojim se, pošto je ovo četvrti put kako mom bratu obijaju prodavnicu, da će na tome da se završi. Policija je praktično nemoćna ili ne želi da preduzima konkretne mere, jer i sami vidite da je pljačka prisutna na svakom mestu", kazao je Lazić.

I porodica Tanasković iz Preoca je više puta bila na meti lopova.

Kod njih su krađe počele još 2006. godine kada im je iz štale ukradena stoka. Početkom ovog meseca, u trenutku kada nisu bili kod kuće, provalnici su ušli pokrali belu tehniku i novac i izvršili premetačinu.

"Non stop su krađe. Krave, automobili, traktori, kuće ja ne znam šta je sledeće na redu. Mi nismo prvi koga su opljačkali, svakog dana čujemo da je barem po jedna porodica opljačkana", kazala je Slađana Tanasković.

Učestale pljačke na centralnom Kosovu počele su od zimus, kada su u centru Gračanice obijena i opljačkana tri objekta. Među njima i prodavnica u vlasništvu porodice Dimitrijević.

"Da li će biti pronađeni počionici? Ja iskreno ne verujem. Kada nisu do sada pronađeni, neće ni sada. Mislim, da policija slabo radi svoj posao", kazala je Gorica Dimitrijević.

Uprkos pokušajima da saznamo nešto više o ovim slučajevima od nadležnih organa, iz policije nismo dobili nikakav odgovor. Komandir stanice u Gračanici Bratislav Trajković nije mogao da nam saopšti rezultate istrage, uputivši nas na nadležne u Kancelariji za odnose sa medijima u Prištini. Međutim, nismo dobili nikakav odgovor.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane