Priveden sekretar Crvenog krsta u Gračanici

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije ROSU priveli su večeras oko 20 i 30 h sekretara Crvenog krsta u Gračanici Svetu Živića.

Podeli ovaj članak sa:
 • Gračanica (Foto arhiva Kim)

Kako javlja Newpress, pre privođenja Živića, tridesetak pripadnika Kosovske policje izvršilo pretres njegove kuće u selu Preoce u Opštini Gračanica.

Policajci su, kako su Newpess-u, potvrdili članovi Živićeve porodice odneli dokumentaciju Crvenog krsta.

“Bili smo u dvorištu kada se oko 20 časova odjenom pojavilo oko 30 policajaca sa maskama. Rekli su nam da ne ulazimo u kuću i zajedno sa Svetom su ušli u kuću, izvršili pretres i odneli dokumenta koja se odnose na socijalnu kartu građana. Izvršili su i pretres automobila gde je bio deo dokumentacije i to su odneli”, rekla je Živićeva supruga.

Meštanin Preoca, koji je bio prisutan tokom pretresa, kaže da je policija bila korektna i da u kući nije bilo nikakve premetačine.

Kako Produkcija Newpress saznaje u stanici policije u Gračanici nisu bili upoznati sa ovom akcijom specijalne jedinice Kosovske policije.

Komandir stanice u Gračanici Bratislav Trajković za RTV Kim nije želeo da potvrdi informaciju o privođenju Živića.

Međutim, po rečima članova porodice, Živić se trenutno nalazi u policijksoj stanici u Prištini.

 

Ostale vesti

 • Građani blokirali ulaz u srpsku opštinu Vitina

  Građani blokirali ulaz u srpsku opštinu Vitina

  Dvadesetak građana, među kojima je i nekoliko kandidata za odbornike na predstojećim lokalnim izborima, blokirali su jutros zgradu opštine Vitina koja u selu Vrbovac funkcioniše u sistemu Republike Srbije i ne dozvoljavaju da iko uđe.

 • Počela istraga protiv Bogdana Mitrovića

  Počela istraga protiv Bogdana Mitrovića

  Istraga protiv Bogdana Mitrovića počela je juče, a biće završena 22. septembra nakon čega će prištinsko tužilaštvo odlučiti o tome da li će mu pritvor biti produžen, rekao je juče njegov advokat Dejan A. Vasić.

 • Sahranjen gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić

  Sahranjen gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić

  Sala u Domu kulture u Velikom Ropotovu danas je bila mala da primi više od pet stotina ljudi koji su došli da prisustvuju komemorativnom skupu održanom povodom tragične smrti gradonačelnika Raniluga Gradimira Mikića.

 • Uhapšen osumnjičeni za obijanje kuće u Ugljaru

  Uhapšen osumnjičeni za obijanje kuće u Ugljaru

  Pripradnici policije uhapsili su A. I. osumnjičenog da je u petak 15. avgusta oko 20 časova opljačkao privatnu kuću Z. N. u selu Ugljare kod Kosova Polja, potvrdio je za New press komandir stanice policije u Gračanici Bratislav Trajković.

 • Kosovska Mitrovica: Zapaljen automobil

  Kosovska Mitrovica: Zapaljen automobil

  Automobil  marke "Fiat stilo", kruševačkih registarskih oznaka, zapaljen je rano jutros, nešto pre 4 sata, u Ulici Lole Ribara u Kosovskoj Mitrovici, a veruje se da je požar podmetnut, rečeno je za Kontakt Plus u  kosovskoj policiji. U požaru je oštećeno još jedno vozilo parkirano u neposrednoj blizini.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane