Počela istraga protiv Bogdana Mitrovića

Istraga protiv Bogdana Mitrovića počela je juče, a biće završena 22. septembra nakon čega će prištinsko tužilaštvo odlučiti o tome da li će mu pritvor biti produžen, rekao je juče njegov advokat Dejan A. Vasić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Hapšenje Bogdana Mitrovića (Foto Kim)

Advokat Dejan Vasić je rekao agenciji Beta da je istraga u Specijalnom tužilaštvu u Prištini počela saslušanjem glavnog svedoka tužilaštva koje će biti nastavljeno i danas i 22 septembra.

Prema rečima advokata, Tužilaštvo će nakon toga odlučivati da li će Mitroviću produžiti pritvor, koji mu ističe 28. septembra.

Istraga u slučaju Mitrović počela je saslušanjem Đeljadina Sadikaja koji je ponovio optužbe da je Mitrović proterao njega i njegovu porodicu u aprilu 1999. godine, i počinio još neke zločine u saradnji s pripadnicima paravojnih formacija.

Prema Vasićevim rečima, Sadikaj je na pitanje zašto je čekao skoro dvadeset godina da optuži Mitrovića rekao “da nije imao poverenje u kosovsko pravosuđe, da mu je misija Euleks delovala bledo i da je smatrao da oni ne mogu da reše taj predmet”.

“U današnjoj izjavi svedok je bio prilično nekonzistentan. Po njemu, Mitrović je u nekim momentima imao masku na glavi, u drugim nije, video ga je, pa nije”, rekao je Vasić.

Sud u Prizrenu Mitroviću (75) je odredio 30 dana istražnog pritvora.

Mitrović je uhapšen 28. avgusta kada je sa grupom raseljenih Srba, ali i članovima porodice došao na Kosovo da obiđe svoju nauštenu kuću, seosku crkvu i groblje.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane