Murganić: Nerazumljivi razlozi za pretres i hapšenja

Nismo radili ništa van naših ovlašćenja i našeg posla, kazao je sekretar Pokrajinskog Crvenog krsta Dragiša Murganić nakon sinoćnje akcije ROSU.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dragiša Murganić (Foto arhiva KIM)

Murganić je podsetio da je sve počelo tako što je u Dragašu presreten sekretar Crvenog krsta Zećir Zujapi. On je potom priveden, a pripadnici specijane policije pretresli su i kuću Zujapija i zaplenili dokumenta Crvenog krsta.
Akcija se, prema rečima Murganića, nastavila širom Kosova, u Novom Brdu, Vitini, Obiliću, Peći.

“Potpuno su nam nerazumljivi razlozi jer nismo ništa radili van našeg ovlašćenja i van našeg posla”, kazao je Murganić za RTV Kim.

Dodaje da je Crveni krst od 4. septembra radio na izradi socijalne karte svojih korisnika.

“Socijalna karta nam pokazuje materijalno stanje korisnika humanitarne pomoći. Mi to radimo uvek tako da osvežimo podatke i da pogledamo ko je ispunio uslove za dobijanje socijalne pomoći. Kada pogledamo socijalnu kartu možemo da odredimo korisnike humanitarne pomoći”, rekao je Murganić.

Ostale vesti

 • Građani blokirali ulaz u srpsku opštinu Vitina

  Građani blokirali ulaz u srpsku opštinu Vitina

  Dvadesetak građana, među kojima je i nekoliko kandidata za odbornike na predstojećim lokalnim izborima, blokirali su jutros zgradu opštine Vitina koja u selu Vrbovac funkcioniše u sistemu Republike Srbije i ne dozvoljavaju da iko uđe.

 • Počela istraga protiv Bogdana Mitrovića

  Počela istraga protiv Bogdana Mitrovića

  Istraga protiv Bogdana Mitrovića počela je juče, a biće završena 22. septembra nakon čega će prištinsko tužilaštvo odlučiti o tome da li će mu pritvor biti produžen, rekao je juče njegov advokat Dejan A. Vasić.

 • Sahranjen gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić

  Sahranjen gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić

  Sala u Domu kulture u Velikom Ropotovu danas je bila mala da primi više od pet stotina ljudi koji su došli da prisustvuju komemorativnom skupu održanom povodom tragične smrti gradonačelnika Raniluga Gradimira Mikića.

 • Uhapšen osumnjičeni za obijanje kuće u Ugljaru

  Uhapšen osumnjičeni za obijanje kuće u Ugljaru

  Pripradnici policije uhapsili su A. I. osumnjičenog da je u petak 15. avgusta oko 20 časova opljačkao privatnu kuću Z. N. u selu Ugljare kod Kosova Polja, potvrdio je za New press komandir stanice policije u Gračanici Bratislav Trajković.

 • Kosovska Mitrovica: Zapaljen automobil

  Kosovska Mitrovica: Zapaljen automobil

  Automobil  marke "Fiat stilo", kruševačkih registarskih oznaka, zapaljen je rano jutros, nešto pre 4 sata, u Ulici Lole Ribara u Kosovskoj Mitrovici, a veruje se da je požar podmetnut, rečeno je za Kontakt Plus u  kosovskoj policiji. U požaru je oštećeno još jedno vozilo parkirano u neposrednoj blizini.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane