Dragaš: Privođenje Zećira Zurapija i pretres u njegovoj kući

Zećira Zurapija iz Rapče, koordinatora Crvenog krsta Srbije, volontera i profesora u  srednjoj školi danas oko podne uhapsila je Kosovska policija i privela u policijsku stanicu koja se nalazi u Dragašu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Nakon pretresa u kući Zurapija (Foto Kim)

Pripadnici specijalne jedinice iz Prizrena sa fantomkama na glavama su potom izvršili pretres i premetačinu u kući Zećira Zurapija. Kako saznajemo, tokom pretresa nisu pronašli ništa, sem pečata Crvenog krsta i dokumenta koji se odnose na njegov humanitarni rad.

Nakon pretresa Zurapija su ponovo odveli u stanicu policije i proveravali dokumenta koja su pronašli u kući.

„Svake godine delim humanitarnu pomoć za ugrožene stanovnike Gore. Dobijam 240 humanitarnih paketa što je premalo za veliki broj siromašnih ljudi. Ove godine sam tražio da se poveća broj onih koji dobijaju pomoć i zato sam išao po selima da napravim novu socijalnu kartu“, izjavio je za RTV Kim Zećir Zurapi.

Zurapi pretpostavlja da je razlog za hapšenje pravljenje socijalne karte za siromašne koju je pravio.

„Osećam se bedno, ali se ne može zaustaviti namera da se pomogne sirotinji i onima kojima je potrebna pomoć“, izjavio je Zurapi.

Oko 18 časova Zurapi je pušten i nalazi se u svom domu u Rapči.

Iz policije u Prizrenu još nismo uspeli da dobijemo informacije o privođenju Zurapija.

Ostale vesti

 • Građani blokirali ulaz u srpsku opštinu Vitina

  Građani blokirali ulaz u srpsku opštinu Vitina

  Dvadesetak građana, među kojima je i nekoliko kandidata za odbornike na predstojećim lokalnim izborima, blokirali su jutros zgradu opštine Vitina koja u selu Vrbovac funkcioniše u sistemu Republike Srbije i ne dozvoljavaju da iko uđe.

 • Počela istraga protiv Bogdana Mitrovića

  Počela istraga protiv Bogdana Mitrovića

  Istraga protiv Bogdana Mitrovića počela je juče, a biće završena 22. septembra nakon čega će prištinsko tužilaštvo odlučiti o tome da li će mu pritvor biti produžen, rekao je juče njegov advokat Dejan A. Vasić.

 • Sahranjen gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić

  Sahranjen gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić

  Sala u Domu kulture u Velikom Ropotovu danas je bila mala da primi više od pet stotina ljudi koji su došli da prisustvuju komemorativnom skupu održanom povodom tragične smrti gradonačelnika Raniluga Gradimira Mikića.

 • Uhapšen osumnjičeni za obijanje kuće u Ugljaru

  Uhapšen osumnjičeni za obijanje kuće u Ugljaru

  Pripradnici policije uhapsili su A. I. osumnjičenog da je u petak 15. avgusta oko 20 časova opljačkao privatnu kuću Z. N. u selu Ugljare kod Kosova Polja, potvrdio je za New press komandir stanice policije u Gračanici Bratislav Trajković.

 • Kosovska Mitrovica: Zapaljen automobil

  Kosovska Mitrovica: Zapaljen automobil

  Automobil  marke "Fiat stilo", kruševačkih registarskih oznaka, zapaljen je rano jutros, nešto pre 4 sata, u Ulici Lole Ribara u Kosovskoj Mitrovici, a veruje se da je požar podmetnut, rečeno je za Kontakt Plus u  kosovskoj policiji. U požaru je oštećeno još jedno vozilo parkirano u neposrednoj blizini.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane