Gračanica: Psi lutalice problem za okolinu

Osim što raznose smeće po ulicama, psi lutalice predstavljaju i opasnost za prolaznike u Gračanici i okolnim mestima. Nadležni iz Opštine najavljuju uskoro rešenje ovog problema.

Podeli ovaj članak sa:


Direktorica javnih službi u Opštini Gračanica Jelena Stojanović kaže da se na teritoriji opštine svake godine radi sterilizacija i kastracija pasa lutalica ali, kako je naglasila, veći problem predstavljaju napušteni psi.

“Psi lutalice su vakcinisani, sterilisani i obeleženi minđušama. Veći problem imamo sa vlasničkim psima koji su navikli na negu, pa onda iz nekog razloga završe na ulici i kasnije se oštene”, kazala je Stojanović.

S obzirom da Opština nema svoju službu koja se bavi ovakvom problematikom, Stojanovićeva kaže da postoji saradnja sa službama iz Prištine.

“Kada primetimo veći čopor pasa koji se uglavnom mogu videti oko kontejnera, jer tu nalaze hranu. Mi onda kontaktiramo šinterske službe koji pse odvode u prihvatilište u Prištini ili Slatini”.

Prema rečima Jelene Stojanović Opština radi na otvaranju prihvatilišta za pse lutalice koje će biti urađeno po evropskim standardima. Zakonom o zaštiti životinja zabranjeno je ubijanje, zlostavljanje i napuštanje domaćih ljubimaca.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane