Fitu: Ravnopravnost u dijalogu

Francuski ambasador na Kosovu Žan Fransoa Fitu izjavio je za KIM radio da je važno da se u nastavku dijaloga strane koje učestvuju u razgovorima tretiraju ravnopravno.

Podeli ovaj članak sa:
 • Žan Fransoa Fitu (Foto KIM)

„Mi se zalažemo da se tokom dijaloga svi tretiraju ravnopravno, a ne da jedna strana  bude u prvom planu, a druga da ostane po strani bez ikakvih prava“, istakao je Fitu.

On je pohvalio ideju o uključivanju visoke predstavnice EU Ketrin Ešton i državne sekretarke SAD-a Hilari Klinton u dijalog Beograda i Prištine.

„Smatramo da je jako dobro što je Ketrin Ešton pozvala na intenzivniji dijalog. Takođe je dobro da u daljem toku dijaloga učestvuje i Hilari Klinton. Svaka pomoć u pregovorima je dobrodošla, ali sve u cilju da su strane ravnomerno prisutne u procesu, kako bi se došlo do kompromisnih rešenja“.

Ostale vesti

 • Kosovsko Pomoravlje: Priprema SNS-a za izbore

  Kosovsko Pomoravlje: Priprema SNS-a za izbore

  Član Izvršnog odbora i poverenik SNS za Kosovo i Metohiju Zoran Milojević i zamenik šefa izbornog štaba za KiM Miljan Ranđelović posetili su lokalne opštinske odbore na teritoriji Kosovskog Pomoravskog okruga i prezentovali plan aktivnosti tokom predstojeće izborne kampanje.

 • Srećna Nova godina!

  Srećna Nova godina!

  Svim gledaocima, slušaocima i posetiocima sajta, RTV Kim želi srećnu i uspešnu 2016. godinu!

 • Poplava u Prištini

  Poplava u Prištini

  Kiša koja je padala tokom popodneva preplavila je ulice Prištine. Trg „Majke Tereze“ je potpuno poplavljen.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane