Ernst Rajnhel na oproštajnim sastancima sa Jahjagom i Hodžajem

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga primila je juče odlazećeg ambasadora Nemačke na Kosovu Ernsta Ranhela.

Podeli ovaj članak sa:
  • Rajnhel i Jahjaga (Foto Kabinet predsednice)

Na oproštajnom sastanku predsednica Jahjaga je Rajnhelu zahvalila za dugoročnu posvećenost Nemačke Kosovu.

Istakla je da je Nemačka institucijama Kosova pružila značajnu pomoć u svim oblastima, a posebno u procesu evropskih integracija.

Predsednica Jahjaga je u razgovoru sa dosadašnjim nemačkim ambasadorom rekla da je završetak nadgledane nezavisnosti zajednički uspeh naroda Kosova i kosovskih institucija, postignut uz pomoć i podršku međunarodne zajednice i međunarodnih misija Kosovu.
 
Nemački ambasador je oproštajni sastanak imao i sa kosovskim ministrom spoljnih poslova dr Enverom Hodžajem sa kojim je potpisao Sporazum o kulturnoj saradnji između ove dve države.

Ovaj sporazum će, kako je navedeno u saopštenju nemačke ambasade, u odnosu između Kosova i Nemačke zameniti nemačko-jugoslovenski sporazum o kulturnoj saradnji iz 1969. godine.

Predmet Sporazuma je podsticanje saradnje između ove dve države, između ostalog u oblasti kulturne razmene, unapređenja jezičke razmene, saradnje u oblasti obrazovanja, akademske razmene, u oblasti filma, medija, omladine, sporta, arheologije i očuvanja spomenika.

Ovim sporazumom je već sada intenzivnoj kulturnoj razmeni između Kosova i Nemačke postavljen međunarodni pravni temelj.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane