Zdravstvene knjižice vraćene u centralnu Srbiju

Zdravstvene kartice za 918 osiguranika Zdravstvenog sistema Republike Srbije iz Kosovskog Pomoravlja koje su pripadnici Kosovske policije oduzeli na graničnom prelazu "Bela zemlja" vraćene su u centralnu Srbiju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Mondo)

Direktor filijale Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja za opštinu Gnjiane Jovica Antić kaže da su zdravstvene kartice predate na "carinskom terminalu od strane tzv. carine Kosova, uz nalog da iste odmah vrati u Srbiju".

Antić je zatim uz policijsku pratnju od "carinskog terminala" gde su se kartice nalazile, stigao do administrativnog prelaza Bela zemlja.

"Zdravstvene kartice kosovskopomoravskih osiguranika vraćene su u centralnu Srbiju", potvrdio je Antić.

Kartice su 3. jula oduzeli službenici kosovske policije na administrativnom prelazu Bela zemlja, uz obrazloženje da su izdate "od paralelnih srpskih struktura".

Ostale vesti

 • Čaglavica: Asfaltiran alternativni put

  Čaglavica: Asfaltiran alternativni put

  U Čaglavici je završeno asfaltiranje alternativnog puta koji je otvoren nakon zabrane Ministarstva za saobraćaj da se vozačima koji izlaze iz Čaglavice omogući uključenje u kružni tok na magistralnom putu Priština-Skoplje.

 • Sajam zapošljavanja: Lakše do posla

  Sajam zapošljavanja: Lakše do posla

  Sedmi po redu sajam zapošaljavanja održan je danas u Kosovskoj Mitrovici u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Na sajmu promovisan i poratal poslovi.rtv.kim.

 • Ivanović: Porast broja malignih oboljenja

  Ivanović: Porast broja malignih oboljenja

  Direktor Kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica, Milan Ivanović, izjavio je danas da na Odeljenju onkologije te zdravstvene ustavnoe ima četiri do pet puta više pacijenata, nego u ranijem periodu i više uključenih terapija citostaticima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane