Zdravstvene knjižice vraćene u centralnu Srbiju

Zdravstvene kartice za 918 osiguranika Zdravstvenog sistema Republike Srbije iz Kosovskog Pomoravlja koje su pripadnici Kosovske policije oduzeli na graničnom prelazu "Bela zemlja" vraćene su u centralnu Srbiju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Mondo)

Direktor filijale Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja za opštinu Gnjiane Jovica Antić kaže da su zdravstvene kartice predate na "carinskom terminalu od strane tzv. carine Kosova, uz nalog da iste odmah vrati u Srbiju".

Antić je zatim uz policijsku pratnju od "carinskog terminala" gde su se kartice nalazile, stigao do administrativnog prelaza Bela zemlja.

"Zdravstvene kartice kosovskopomoravskih osiguranika vraćene su u centralnu Srbiju", potvrdio je Antić.

Kartice su 3. jula oduzeli službenici kosovske policije na administrativnom prelazu Bela zemlja, uz obrazloženje da su izdate "od paralelnih srpskih struktura".

Ostale vesti

 • Novinarstvo, profesija visokog rizika

  Novinarstvo, profesija visokog rizika

  Niske plate, loši uslovi rada, nedostatak ugovora, sloboda izražavanja i ono najvažnije, bezbednost, najveći su problemi medijskih radnika, istaknuto je na okruglom stolu „Sloboda medija i bezbednost novinara na Kosovu.

 • Zbog taksi Prištine, ciglane sa juga Srbije na gubitku

  Zbog taksi Prištine, ciglane sa juga Srbije na gubitku

  Osim nedavno takse na uvoz brašna iz Srbije, Priština je još polovinom prošle godine uvela taksu na građevinski blok. Obe mere donete su zbog navodno niže prodajne cene po kojoj se roba prodaje kupcima sa teritorije Kosova i Metohije u odnosu na cenu u Srbiji, prenosi RTS.

 • Batut: Na Kosovu 100 obolelih od malih boginja

  Batut: Na Kosovu 100 obolelih od malih boginja

  Od pоčеtка оktоbrа, zаključnо sа jučerašnjim datumom nа tеritоriјi Rеpublikе Srbiје, uključuјući i tеritоriјu nаdlеžnоsti Zаvоdа zа јаvnо zdrаvljе Коsоvsка Mitrоvicа, rеgistrоvаn je uкupnо 121 slučај mаlih bоginjа.

 • Mediji: Opasnost je naše zanimanje

  Mediji: Opasnost je naše zanimanje

  "U vremenu kada je opasno i misliti drugačije od onoga kako kreiraju donosioci odluka, opasno je i baviti se novinarstvom, postaviti pitanje i izveštavati o problemima u društvu", istakla je urednica platforme "Crno beli svet" Sanja Sovrlić na debati "Opasnost je naše zanimanje" koja je sinoć održana u okviru Mitrovičkog društvenog kluba.

 • Šilovo: Počela sa radom čitaonica

  Šilovo: Počela sa radom čitaonica

  U okviru Kulturno prosvetnog centra „Božidar Mitrović – Šandor“ u Šilovu danas je počela da radi čitaonica koju mogu da koriste učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, ali i svi drugi zainteresovani građani.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane