Pomoć crkve deci Orahovca i Velike Hoče

Episkop zapadno-američke eparhije Srpske pravoslavne crkve Maksim, uručio je juče pet hiljada dolara srpskoj deci u Velikoj Hoči i Orahovcu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Episkop Maksim sa decom (Foto KIM)

Devedeset mališana u Velikoj Hoči i sedamdeset u Orahovcu dočekali su, zajedno sa svojim parohijskim sveštenicima Milenkom Dragićevićem i Srdjanom Jerenićem, goste iz Amerike i zahvalili se na pomoći, a lokalni hor predovđen profesorom Gavrilom Kujundžićem izveo je stare prizreneske i metohijske pesme.

Novac za decu prikupila je organizacija Kolo srpskih sestara iz San Franciska, a u pratnji vladike Maksima bio je i arhimandrit Sava, iguman Visokih Dečana. Pomoć u raspodeli sredstava pružila je i Humanitarna organizacija “Sveti Jovan Milostivi” iz Gračanice.

Vernici zapadno-američke eparhije, mnoge organizacije i episkop Maksim godinama pomažu mnogočlane i siromašne porodice na celoj teritoriji Kosova.

Ostale vesti

 • KM: Sprečeno iseljavanje porodice Ilić

  KM: Sprečeno iseljavanje porodice Ilić

  Građani Kosovske Mitrovice koji su se danas okupili ispred kuće Danila Ilića u severnom delu grada, sprečili su danas prinudno iseljenje tog svog sugrađanina i njegove porodice.

 • Protest zbog osnivanja Specijalnog suda

  Protest zbog osnivanja Specijalnog suda

  Udruženje organizacija veterana i invalida bivše Oslobodilačke vojske Kosova danas će u Prištini održati protest protiv osnivanja Specijalnog suda koji treba da sudi za zločine bivše OVK. Skupština danas raspravlja o predlogu za osnivanje suda.

 • Poslovni sajam u Prištini

  Poslovni sajam u Prištini

  U Prištini je danas održan Poslovni sajam na kome su izlagači bili uglavnom predstavnici manjinskih zajednica na Kosovu, ali i albanski proizvođači koji su sopstveni biznis započeli uz podršku međunarodnih organizacija.

 • „Ruka pravde daleko od otmičara“

  „Ruka pravde daleko od otmičara“

  Članovi Udruženja novinara Srbije i Društva novinara Kosova i Metohije postavili su danas po četvrti put spomen ploču nestalim kolegama Đuru Slavuju i Ranku Pereniću.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane