Pomoć crkve deci Orahovca i Velike Hoče

Episkop zapadno-američke eparhije Srpske pravoslavne crkve Maksim, uručio je juče pet hiljada dolara srpskoj deci u Velikoj Hoči i Orahovcu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Episkop Maksim sa decom (Foto KIM)

Devedeset mališana u Velikoj Hoči i sedamdeset u Orahovcu dočekali su, zajedno sa svojim parohijskim sveštenicima Milenkom Dragićevićem i Srdjanom Jerenićem, goste iz Amerike i zahvalili se na pomoći, a lokalni hor predovđen profesorom Gavrilom Kujundžićem izveo je stare prizreneske i metohijske pesme.

Novac za decu prikupila je organizacija Kolo srpskih sestara iz San Franciska, a u pratnji vladike Maksima bio je i arhimandrit Sava, iguman Visokih Dečana. Pomoć u raspodeli sredstava pružila je i Humanitarna organizacija “Sveti Jovan Milostivi” iz Gračanice.

Vernici zapadno-američke eparhije, mnoge organizacije i episkop Maksim godinama pomažu mnogočlane i siromašne porodice na celoj teritoriji Kosova.

Ostale vesti

 • Nagrade novinarima sa Kosova na INTERFERU

  Nagrade novinarima sa Kosova na INTERFERU

  Prvu nagradu „Zlatna Nika" u oblasti radio reportaže dobila je Maja Fićović sa Radija Kosovska Mitrovica, treće mesto u oblasti novinske reportaže novinar „Politike" Živojin Rakočević, a plaketu za TV novinarstvo osvojio je dopisnik „Glasa Amerike" Budimir Ničić.

 • “Dobre vesti” o povratku raseljenih

  “Dobre vesti” o povratku raseljenih

  O tome dokle se stiglo u procesu povratka, šta je novi pristup i koji su problemi za novu emisiju “Dobre vesti” govori ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

 • Velika Hoča: Trka za srećnije detinjstvo

  Velika Hoča: Trka za srećnije detinjstvo

  U Velikoj Hoči održana je trka „Za srećnije detinjstvo“. U trci je učestvovalo stotinak đaka iz osnovnih škola „Svetozar Marković“ iz Velike Hoče i „Dositej Obradović“  iz Orahovca.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane