Pomoć crkve deci Orahovca i Velike Hoče

Episkop zapadno-američke eparhije Srpske pravoslavne crkve Maksim, uručio je juče pet hiljada dolara srpskoj deci u Velikoj Hoči i Orahovcu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Episkop Maksim sa decom (Foto KIM)

Devedeset mališana u Velikoj Hoči i sedamdeset u Orahovcu dočekali su, zajedno sa svojim parohijskim sveštenicima Milenkom Dragićevićem i Srdjanom Jerenićem, goste iz Amerike i zahvalili se na pomoći, a lokalni hor predovđen profesorom Gavrilom Kujundžićem izveo je stare prizreneske i metohijske pesme.

Novac za decu prikupila je organizacija Kolo srpskih sestara iz San Franciska, a u pratnji vladike Maksima bio je i arhimandrit Sava, iguman Visokih Dečana. Pomoć u raspodeli sredstava pružila je i Humanitarna organizacija “Sveti Jovan Milostivi” iz Gračanice.

Vernici zapadno-američke eparhije, mnoge organizacije i episkop Maksim godinama pomažu mnogočlane i siromašne porodice na celoj teritoriji Kosova.

Ostale vesti

 • Uniforme se vraćaju u škole?

  Uniforme se vraćaju u škole?

  Ministarstvo prosvete najavilo je da će učenici od naredne školske godine nositi uniforme. Prosvetni radnici sa centralnog Kosova i đaci podržavaju inicijativu, kaže direktor škole "Kralj Milutin", Vladimir Milkić.

 • Vratili se Srbi u Ljubožde kod Istoka

  Vratili se Srbi u Ljubožde kod Istoka

  U selo Ljubožde kod Istoka danas se vratilo jedanaest porodica. Narednih dana dolaze još dve. Svi oni će, do izgradnje kuća, privremeno boraviti u oronuloj zgradi. Nove domove obećao im je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

 • Kozarev: KiM najveća srpska svetinja

  Kozarev: KiM najveća srpska svetinja

  U Kosovskoj Mitrovici danas je obeleženo 18 godina od početka NATO agresije, a zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev izjavio je da će Kosovo i Metohija ostati najveća srpska svetinja i da će se Srbija uvek zalagati za očuvanje mira.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane