Pomoć crkve deci Orahovca i Velike Hoče

Episkop zapadno-američke eparhije Srpske pravoslavne crkve Maksim, uručio je juče pet hiljada dolara srpskoj deci u Velikoj Hoči i Orahovcu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Episkop Maksim sa decom (Foto KIM)

Devedeset mališana u Velikoj Hoči i sedamdeset u Orahovcu dočekali su, zajedno sa svojim parohijskim sveštenicima Milenkom Dragićevićem i Srdjanom Jerenićem, goste iz Amerike i zahvalili se na pomoći, a lokalni hor predovđen profesorom Gavrilom Kujundžićem izveo je stare prizreneske i metohijske pesme.

Novac za decu prikupila je organizacija Kolo srpskih sestara iz San Franciska, a u pratnji vladike Maksima bio je i arhimandrit Sava, iguman Visokih Dečana. Pomoć u raspodeli sredstava pružila je i Humanitarna organizacija “Sveti Jovan Milostivi” iz Gračanice.

Vernici zapadno-američke eparhije, mnoge organizacije i episkop Maksim godinama pomažu mnogočlane i siromašne porodice na celoj teritoriji Kosova.

Ostale vesti

 • Pravoslavni vernici obeležavaju Veliki petak

  Pravoslavni vernici obeležavaju Veliki petak

  Danas se obeležava Veliki petak, najtužniji dan među hrišćanima koji poštuju Julijanski kalendar. Večernjim bogosluženjem i iznošenjem plaštanice koja simbolizuje polaganje Hrista Spasitelja u grob, u manastiru Gračanica je obeležen ovaj dan.

 • Zaustavljeni autobusi agencije „Kimko“ na Merdaru

  Zaustavljeni autobusi agencije „Kimko“ na Merdaru

  Oko dvesta putnika koji su sa Kosova krenuli put centralne Srbije zaustavljeno je na Merdaru, saznaje RTV KIM. Policija Kosova ne dozvoljava da autobusi agencije „Kimko“ iz Gračanice pređu na teritoriju centralne Srbije zbog „dozvole za registrovanu liniju“, kaže vlasnik te agincije Bogoljub Marinković.

 • Prodajna izložba vaskršnjih jaja

  Prodajna izložba vaskršnjih jaja

  U holu Osnovne škole Kralj Milutin danas je održana prodajna izložba uskršnjih jaja i ukrasnih predmeta inspirisanih predstojećim Vaskrsom koju su pripremili đaci i njihovi učitelji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane