Pomoć crkve deci Orahovca i Velike Hoče

Episkop zapadno-američke eparhije Srpske pravoslavne crkve Maksim, uručio je juče pet hiljada dolara srpskoj deci u Velikoj Hoči i Orahovcu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Episkop Maksim sa decom (Foto KIM)

Devedeset mališana u Velikoj Hoči i sedamdeset u Orahovcu dočekali su, zajedno sa svojim parohijskim sveštenicima Milenkom Dragićevićem i Srdjanom Jerenićem, goste iz Amerike i zahvalili se na pomoći, a lokalni hor predovđen profesorom Gavrilom Kujundžićem izveo je stare prizreneske i metohijske pesme.

Novac za decu prikupila je organizacija Kolo srpskih sestara iz San Franciska, a u pratnji vladike Maksima bio je i arhimandrit Sava, iguman Visokih Dečana. Pomoć u raspodeli sredstava pružila je i Humanitarna organizacija “Sveti Jovan Milostivi” iz Gračanice.

Vernici zapadno-američke eparhije, mnoge organizacije i episkop Maksim godinama pomažu mnogočlane i siromašne porodice na celoj teritoriji Kosova.

Ostale vesti

 • Ivanović: Postupak u završnoj fazi

  Ivanović: Postupak u završnoj fazi

  Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović izjavio je da veruje da je sudski postupak protiv njega u Kosovskoj Mitrovici ušao u završnu fazu i da može uskoro očekivati, makar, odbranu sa slobode.

 • Potrebna pomoć za lečenje malog Nikole

  Potrebna pomoć za lečenje malog Nikole

  Troipogodišnji Nikola Marković iz Kosovske Mitrovice  oboleo je od neuroblastoma, odnosno malignog tumora koji se sastoji od loše diferentovanih ćelija poreklom nervnog grebena.

 • Draganac: Srbi neće nestati sa Kosova

  Draganac: Srbi neće nestati sa Kosova

  U manastiru Draganac danas se obeležava hramovna slava posvećena Svetom arhangelu Gavrilu. Nakon svete liturgije koju je služio vladika Teodosije upriličen je kulturno umetnički program.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane