Pomoć crkve deci Orahovca i Velike Hoče

Episkop zapadno-američke eparhije Srpske pravoslavne crkve Maksim, uručio je juče pet hiljada dolara srpskoj deci u Velikoj Hoči i Orahovcu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Episkop Maksim sa decom (Foto KIM)

Devedeset mališana u Velikoj Hoči i sedamdeset u Orahovcu dočekali su, zajedno sa svojim parohijskim sveštenicima Milenkom Dragićevićem i Srdjanom Jerenićem, goste iz Amerike i zahvalili se na pomoći, a lokalni hor predovđen profesorom Gavrilom Kujundžićem izveo je stare prizreneske i metohijske pesme.

Novac za decu prikupila je organizacija Kolo srpskih sestara iz San Franciska, a u pratnji vladike Maksima bio je i arhimandrit Sava, iguman Visokih Dečana. Pomoć u raspodeli sredstava pružila je i Humanitarna organizacija “Sveti Jovan Milostivi” iz Gračanice.

Vernici zapadno-američke eparhije, mnoge organizacije i episkop Maksim godinama pomažu mnogočlane i siromašne porodice na celoj teritoriji Kosova.

Ostale vesti

 • Međunarodni praznik rada

  Međunarodni praznik rada

  Danas se obeležava Međunarodni praznik rada, 1. maj. Na centralnom Kosovu uranak dočekali uglavnom mladi i nezaposleni.

 • Mediji na Kosovu pod pritiskom i bez para

  Mediji na Kosovu pod pritiskom i bez para

  Mediji na Kosovu se suočavaju sa stalnim pretnjama, degradacijom od strane institucija, a prisutna je cenzura i autocenzura, rečeno je na konferenciji koja je u Prištini održana povodom Svetskog dana slobode medija. Prema najnovijim podacima organizacije Fridom Haus, Kosovo se po pitanju slobode medija nalazi na 97 mestu.

 • Kontejnersko naselje u Gračanici šesti dan bez struje

  Kontejnersko naselje u Gračanici šesti dan bez struje

  Kontejnerskom naselju u Gračanici isključena je struja pre šest dana, a kao razlog za isključenje nadležni u KEDS-u navode da nisu izmireni računi. Stanari, uglavnom raseljena i socijalno ugrožena lica, kažu da nemaju novca da plate zaostali dug.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane

create gmail accountgmail signgmail sign inforgot gmail account