Pomoć crkve deci Orahovca i Velike Hoče

Episkop zapadno-američke eparhije Srpske pravoslavne crkve Maksim, uručio je juče pet hiljada dolara srpskoj deci u Velikoj Hoči i Orahovcu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Episkop Maksim sa decom (Foto KIM)

Devedeset mališana u Velikoj Hoči i sedamdeset u Orahovcu dočekali su, zajedno sa svojim parohijskim sveštenicima Milenkom Dragićevićem i Srdjanom Jerenićem, goste iz Amerike i zahvalili se na pomoći, a lokalni hor predovđen profesorom Gavrilom Kujundžićem izveo je stare prizreneske i metohijske pesme.

Novac za decu prikupila je organizacija Kolo srpskih sestara iz San Franciska, a u pratnji vladike Maksima bio je i arhimandrit Sava, iguman Visokih Dečana. Pomoć u raspodeli sredstava pružila je i Humanitarna organizacija “Sveti Jovan Milostivi” iz Gračanice.

Vernici zapadno-američke eparhije, mnoge organizacije i episkop Maksim godinama pomažu mnogočlane i siromašne porodice na celoj teritoriji Kosova.

Ostale vesti

 • Protest srpskih novinara

  Protest srpskih novinara

  Novinari nezavisnih srpskih redakcija, dopisnici beogradskih i stranih medija i predstavnici Društva novinara Kosova i Metohije neizveštavanjem iz Prištine uputili su protest zbog napada na kolege tokom demonstracija u subotu.

 • Danas je Sveti Sava

  Danas je Sveti Sava

  Srpska pravoslavna crkva slavi Dan Svetog Save, kojim se obeležava uspomena na Svetog Savu, srpskog prosvetitelja i prvog srpskog arhiepiskopa iz 13. veka.

 • Gavriću produžen pritvor za dva meseca

  Gavriću produžen pritvor za dva meseca

  Sudija Osnovnog suda u Prištini produžio je za dva meseca pritvor Slobodanu Gavriću (46) iz Beograda, koji je krajem prošle godine uhapšen u Prištini zbog sumnje da je pripremao teroristički napad.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane