Pomoć crkve deci Orahovca i Velike Hoče

Episkop zapadno-američke eparhije Srpske pravoslavne crkve Maksim, uručio je juče pet hiljada dolara srpskoj deci u Velikoj Hoči i Orahovcu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Episkop Maksim sa decom (Foto KIM)

Devedeset mališana u Velikoj Hoči i sedamdeset u Orahovcu dočekali su, zajedno sa svojim parohijskim sveštenicima Milenkom Dragićevićem i Srdjanom Jerenićem, goste iz Amerike i zahvalili se na pomoći, a lokalni hor predovđen profesorom Gavrilom Kujundžićem izveo je stare prizreneske i metohijske pesme.

Novac za decu prikupila je organizacija Kolo srpskih sestara iz San Franciska, a u pratnji vladike Maksima bio je i arhimandrit Sava, iguman Visokih Dečana. Pomoć u raspodeli sredstava pružila je i Humanitarna organizacija “Sveti Jovan Milostivi” iz Gračanice.

Vernici zapadno-američke eparhije, mnoge organizacije i episkop Maksim godinama pomažu mnogočlane i siromašne porodice na celoj teritoriji Kosova.

Ostale vesti

 • Na Merdaru bez dužeg zadržavanja

  Na Merdaru bez dužeg zadržavanja

  Na administrativnom prelazu Merdare nema dužih zadržavanja vozača koji sa Kosova prelaze u centralnu Srbiju, potvrdio je za RTV KIM portparol Kosovske policije Baki Keljani.

 • Gužva na prelazu Bela zemlja

  Gužva na prelazu Bela zemlja

  Na administrativnom prelazu “Bela Zemlja“ na regionalnom putu Gnjilane - Bujanovac poslednjih dana jula učestale su saobraćajne gužve jer su građani, uglavnom albanske nacionalnosti, počeli da se vraćaju u zemlje zapadne Evrope iz zavičaja.

 • Novinari traže da ambasadorka napusti Kosovo

  Novinari traže da ambasadorka napusti Kosovo

  Nakon zahteva Turske da kosovske vlasti uhapse novinara Berata Bužalu, zbog njegovih satiričnih komentara na Fejsbuku povodom neuspelog pokušaja puča, Udruženje novinara Kosova (UNK) zatražilo je od ambasadorke Turske u Prištini Kivildžim Kilič da napusti Kosovo.

 • Predstavljena platforma praktičnih politika srpske zajednice

  Predstavljena platforma praktičnih politika srpske zajednice

  Platforma praktičnih politika srpske zajednice na Kosovu, odnosno strateški dokumenti  “Snaga zajedničkog glasa”: Analiza pet pitanja od ključne važnosti za Srbe na Kosovu’’ i ,, Predlog praktičnih politika za srpsku zajednicu na Kosovu” predstavljeni su danas u Kosovskoj Mitrovici na završnoj konfereniciji “Srpski dijalog forum”.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane