Orden za francuskog humanitarca Arnoa Gujona

Arno Gujon, autor knjige "Svi moji putevi vode ka Srbiji", za svoj humanitarni rad i ljubav koju je pokazao prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji dobio najveće odlikovanje Eparhije šabačke.

Podeli ovaj članak sa:
 • Arno Gujon (Foto arhiva Kim)

Vođen idejom da sve zavisi od malih koraka koje činimo svakoga dana, francuski humanitarac Arno Gujon, predstavio je u Šabačkoj gimnaziji svoju knjigu "Svi moji putevi vode ka Srbiji". Tom prilikom, episkop šabački Lavrentije uručio mu je, zbog velike ljubavi prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i humaniranog rada, Orden Svetog vladike Nikolaja.

"Ovaj orden mi mnogo znači", rekao je francuski humanitarac. "To je najviši orden Eparhije šabačke, nisam znao da ću ga dobiti danas, velika mi je čast, to je ujedno i velika odgovornost, zato što sada moramo da radimo još više i još bolje za dobrobit dece i socijalno ugroženih porodica sa Kosova i Metohije. Drago mi je da vidim da ne samo Eparhija raško-prizrenska već i eparhije u Srbiji prepoznaju naš rad i naše zalaganje."

Od sna i želje do 43 konvoja pomoći prošlo je četrnaest godina.

"Veliki evropski humanitarac i pacifista, napisao je najlepšu knjigu koju sam u životu pročitao, sa suzama i velikim emocijama", ističe dr Ljubomir Ranković, protođakon. "Danas je dobio najveće odlikovanje naše eparhije, Orden Svetog vladike Nikolaja."

Posebna je radost primiti takvog gosta, rekla je Marijana Isaković, direktorka Šabačke gimnazije, "posebno što naš gost nosi poruku mira, solidarnosti i ljubavi, koju treba da čuju svi mladi ljudi".

Tiraž od 13.000 primeraka knjige "Svi moji putevi vode ka Srbiji" Eparhija šabačka poklonila je učenicima srednjih škola i njihovim profesorima.

Ostale vesti

 • Budući srednjoškolci polažu malu maturu

  Budući srednjoškolci polažu malu maturu

  Počelo je trodnevno polaganje završnih ispita za buduće srednjoškolce. Svršeni osnovci danas su polagali test iz maternjeg jezika, sutra će polagati matematiku, a u sredu kombinovani test.

 • Čolaku: Povećan broj napada na novinare

  Čolaku: Povećan broj napada na novinare

  Izvršni direktor Udruženja novinara Kosova Petrit Čolaku rekao je u emisiji Slobodno srpski da je veoma važno to što je Evropska federacija novinara nedavno usvojila Rezoluciju o nestalim i ubijenim novinarima na Kosovu, kojom se traži efikasna istraga o ubistvima  i kidnapovanjima 14 srpskih i albanskih novinara i medijskih radnika na Kosovu u periodu od 1998. do 2005. godine.

 • Lešak: Podignut spomenik heroju sa Košara

  Lešak: Podignut spomenik heroju sa Košara

  Veliki broj meštana Leška, Leposavića i okoline okupio se  na trgu u Lešku gde je otkrivena spomen bista Zoranu Mijatoviću, momku koji je sa samo 20 godina položio život braneći svoju otadžbinu na Karauli Košare. 

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane