Na Kosovu više od stotinu obolelih od malih boginja

Više od 100 obolelih je od malih boginja na Kosovu, javljaju prištinski mediji, pozivajući se na zvanične izvore Kliničkog centra u Prištini.

Podeli ovaj članak sa:
 • Klinički centar Priština (Foto info-ks.net)

Među obolelima su odojčad i pacijenti uzrasta do 40 godina, a jedna beba je juče i preminula. Situacija je, ipak, pod kontrolom i nadzorom.

Na infektivnoj klinici u Prištini trenutno je smešteno 36 obolelih, od kojih je, prema izvorima iz Prištine, četvoro u teškom stanju, prenosi Kossev.

Sedamdeset pet pacijenata je nakon ukazane medicinske nege otpušteno na kućno lečenje.

Prema ranijem saopštenju Instituta za javno zdravlje Kosova, na koje se prištinski mediji pozivaju, a koje je izdato nakon smrti bebe - potvrđena su 94 slučaja obolelih od malih boginja, među kojima je najviše pripadnika romske zajednice, iz koje deca, kako se navodi, nisu vakcinisana.

Navode i da je 95 odsto dece na Kosovu vakcinisano, te naglašavaju da su epidemiološka situacija i bolest pod punom kontrolom i stalnim nadzorom ovog instituta.

Ostale vesti

 • TV Most: Neprimeren pritisak na medije

  TV Most: Neprimeren pritisak na medije

  TV Most saopštila je da je najava tužbe protiv te medijske kuće i njenog glavnog urednika od strane predstavnika GI SDP Olivera Ivanovića i GI "Za naš Zvečan" Dragiše Milovića neprimeren pritisak na medije.

 • "Jeziva kampanja protiv Ivanovića, Milovića i Jablanovića"

  Pet novinarskih i medijskih udruženja (NUNS, NDNV, ANEM, LP i AOM) najoštrije osuđuju emitovanje reklamnog spota na Televiziji Most i TV Pink kojim se vodi “jeziva kampanja” protiv Olivera Ivanovića i njegovih kolega Dragiše Malovića i Dragana Jablanovića.

 • “Komunalac” ne radi, smeće se gomila

  “Komunalac” ne radi, smeće se gomila

  Meštani Gračanice i Lapljeg Sela danima imaju problem sa odnošenjem smeća jer je inspekcija za zaštitu životne sredine naložila JKP “Komunalac” da prestane sa radom. Privatno preduzeće “Paštrimi” koje takođe skuplja smeće ovoj teritoriji ne zadovoljava potrebe stanovništva, navode u Javnoj službi Opštine Gračanica. Isto tvrde i meštani.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane