Jevtić: Vinari imaju šansu, razvijmo turizam

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je, povodom seoske slave Miholjdana posetio Veliku Hoču, razgovarao sa meštanima, obišao nekoliko vinica i na kraju posete zvanično otvorio letnju pozornicu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dalibor Jevtić (Foto Kim)

Na zahtev seoskog odbora izgrađena je letnja pozornica kapaciteta stotinak mesta za publiku. Ministarstvo za zajednice i povratak je za radove izdvojilo 20.000 evra, a lokalna samouprava 6.000.

“Pored urađenog, trebali smo da uredimo i put kao i prostor oko pozornice, ali moje kolege u predhodnoj vladi nisu imale razumevanja oko nekih tehničkih pitanja. Projekat će biti završen do kraja, dao sam reč meštanima. Velika Hoča ima šansu da razvije turizam“, kazao je Jevtić.

Ministar Jevtić dodaje da vino, kao najpoznatiji brend Velike Hoče, može da pomogne u razvijanju turizma ovog mesta ukoliko se poveća izvoz.

“Razgovarao sam sa vinarima o otvaranju novih tržišta. Oni imaju podršku Privredne komore Srbije koja ima dobru saradnju sa PK Kosova. Podržava ih i Kancelarija za KiM. Vinari u velikoj Hoči imaju dobru šansu, potrebno je da i oni nešto učine u tom smislu. Određenih proizvoda nema po prodavnicama u Gračanici, Štrpcu“, rekao je Jevtić.

Jevtić je podvukao da će vinice Velike Hoče i sledeće godine učestvovati na Sajmu turizma i vina u Beogradu, što je, kako ističe, “veliki korak ka otvaranju tržišta“.

“Ministarstvu za zajednice oduzeto 3,2 miliona evra“

“Taj novac je predhodno ministarstvo finansija uzelo bez konkretnog objašnjenja osim da treba da se plate nekakvi dugovi. To je polovina budžeta Ministarstva za zajednice i povratak“, navodi Jevtić.

Jevtić je kazao da su Ministarstvu za zajednice i povratak “data samo dva koda“ koja, kako objašnjava, onemogućavaju realizovanje određenih projekata sa kojim predhodnih godina nije bilo problema.

“Govorio sam o tome na sednicama vlade, ali nema volje da se to pitanje reši. Da li je to zbog izbornog procesa ili nečeg drugog ne znam, ali je činjenica da je tokom parlamentarnih izbora donešena takva odluka“, rekao je Jevtić.

Ostale vesti

 • Internet portal kao alat za traženje posla

  Internet portal kao alat za traženje posla

  Nezaposlenost je najveći problem mladih ljudi na severu Kosova, rezultat je istraživanja koje je sprovela NVO "Sinergija". Portali, poput onog na internet adresi poslovi.rtv.kim, su važni i korisni za nezaposlene i poslodavce, poručuju iz ove organizacije.

 • Budući srednjoškolci polažu malu maturu

  Budući srednjoškolci polažu malu maturu

  Počelo je trodnevno polaganje završnih ispita za buduće srednjoškolce. Svršeni osnovci danas su polagali test iz maternjeg jezika, sutra će polagati matematiku, a u sredu kombinovani test.

 • Čolaku: Povećan broj napada na novinare

  Čolaku: Povećan broj napada na novinare

  Izvršni direktor Udruženja novinara Kosova Petrit Čolaku rekao je u emisiji Slobodno srpski da je veoma važno to što je Evropska federacija novinara nedavno usvojila Rezoluciju o nestalim i ubijenim novinarima na Kosovu, kojom se traži efikasna istraga o ubistvima  i kidnapovanjima 14 srpskih i albanskih novinara i medijskih radnika na Kosovu u periodu od 1998. do 2005. godine.

 • Lešak: Podignut spomenik heroju sa Košara

  Lešak: Podignut spomenik heroju sa Košara

  Veliki broj meštana Leška, Leposavića i okoline okupio se  na trgu u Lešku gde je otkrivena spomen bista Zoranu Mijatoviću, momku koji je sa samo 20 godina položio život braneći svoju otadžbinu na Karauli Košare. 

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane