Jevtić: Vinari imaju šansu, razvijmo turizam

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je, povodom seoske slave Miholjdana posetio Veliku Hoču, razgovarao sa meštanima, obišao nekoliko vinica i na kraju posete zvanično otvorio letnju pozornicu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dalibor Jevtić (Foto Kim)

Na zahtev seoskog odbora izgrađena je letnja pozornica kapaciteta stotinak mesta za publiku. Ministarstvo za zajednice i povratak je za radove izdvojilo 20.000 evra, a lokalna samouprava 6.000.

“Pored urađenog, trebali smo da uredimo i put kao i prostor oko pozornice, ali moje kolege u predhodnoj vladi nisu imale razumevanja oko nekih tehničkih pitanja. Projekat će biti završen do kraja, dao sam reč meštanima. Velika Hoča ima šansu da razvije turizam“, kazao je Jevtić.

Ministar Jevtić dodaje da vino, kao najpoznatiji brend Velike Hoče, može da pomogne u razvijanju turizma ovog mesta ukoliko se poveća izvoz.

“Razgovarao sam sa vinarima o otvaranju novih tržišta. Oni imaju podršku Privredne komore Srbije koja ima dobru saradnju sa PK Kosova. Podržava ih i Kancelarija za KiM. Vinari u velikoj Hoči imaju dobru šansu, potrebno je da i oni nešto učine u tom smislu. Određenih proizvoda nema po prodavnicama u Gračanici, Štrpcu“, rekao je Jevtić.

Jevtić je podvukao da će vinice Velike Hoče i sledeće godine učestvovati na Sajmu turizma i vina u Beogradu, što je, kako ističe, “veliki korak ka otvaranju tržišta“.

“Ministarstvu za zajednice oduzeto 3,2 miliona evra“

“Taj novac je predhodno ministarstvo finansija uzelo bez konkretnog objašnjenja osim da treba da se plate nekakvi dugovi. To je polovina budžeta Ministarstva za zajednice i povratak“, navodi Jevtić.

Jevtić je kazao da su Ministarstvu za zajednice i povratak “data samo dva koda“ koja, kako objašnjava, onemogućavaju realizovanje određenih projekata sa kojim predhodnih godina nije bilo problema.

“Govorio sam o tome na sednicama vlade, ali nema volje da se to pitanje reši. Da li je to zbog izbornog procesa ili nečeg drugog ne znam, ali je činjenica da je tokom parlamentarnih izbora donešena takva odluka“, rekao je Jevtić.

Ostale vesti

 • TV Most: Neprimeren pritisak na medije

  TV Most: Neprimeren pritisak na medije

  TV Most saopštila je da je najava tužbe protiv te medijske kuće i njenog glavnog urednika od strane predstavnika GI SDP Olivera Ivanovića i GI "Za naš Zvečan" Dragiše Milovića neprimeren pritisak na medije.

 • "Jeziva kampanja protiv Ivanovića, Milovića i Jablanovića"

  Pet novinarskih i medijskih udruženja (NUNS, NDNV, ANEM, LP i AOM) najoštrije osuđuju emitovanje reklamnog spota na Televiziji Most i TV Pink kojim se vodi “jeziva kampanja” protiv Olivera Ivanovića i njegovih kolega Dragiše Malovića i Dragana Jablanovića.

 • “Komunalac” ne radi, smeće se gomila

  “Komunalac” ne radi, smeće se gomila

  Meštani Gračanice i Lapljeg Sela danima imaju problem sa odnošenjem smeća jer je inspekcija za zaštitu životne sredine naložila JKP “Komunalac” da prestane sa radom. Privatno preduzeće “Paštrimi” koje takođe skuplja smeće ovoj teritoriji ne zadovoljava potrebe stanovništva, navode u Javnoj službi Opštine Gračanica. Isto tvrde i meštani.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane