Ejupi pritvoren, ali ne zbog ’’Livadica’’

Pretpretresni sudija odredio je jutros sudski pritvor Fljorimu Ejupiju zbog optužbi u vezi sa terorizmom, saopštio je Euleks. Hapšenje Ejupija nije povezano sa slučajem “Livadice”, kaže za RTV KIM advokat Živojin Jokanović.

Podeli ovaj članak sa:
  • (Foto arhiva KIM)

Po zahtevu tužioca iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) pretpretresni sudija je odredio sudski pritvor Ejupiju u trajanju od 30 dana.

"Fljorim Ejupi čiji je sudski pritvor istekao, a koji je ponovo uhapšen na zahtev tužioca KSTK, našao se pred pretpretresnim sudijom po optužbi u vezi sa terorizmom", navodi se u saopštenju u kome je istaknuto i da svaka strana ima pravo žalbe na rešenje.

Advokat Živojin Jokanović koji zastupa porodice žrtava stradalih u terorističkom napadu na autobus “Niš ekspresa” u Livadicama nadomak Podujeva 2001. godine, u kojem je poginulo dvanaestoro Srba, kaže da poslednje hapšenje Fljorima Ejupija nije u vezi sa ovim slučajem.

“Hapšenje Fljorima Ejupija nije povezano sa slučajem “Livadice””, kazao je u kratkoj izjavi RTV KIM advokat Jokanović.

Fljorima Ejupija, koji je u slučaju “Livadice” osuđen na 40 godina zatvora, u drugostepenom postupku 2009. godine oslobodio je Vrhovni sud Kosova, zbog nedostatka dokaza .

Advokat Jokanović izjavio je ranije KIM radiju da je Ejupi, jedini osumnjičeni u slučaju “Livadice”, oslobođen krivice iako je najsigurnijom metodom, proverom DNK, utvrđeno da je mogao učestvovati u napadu na autobus “Niš ekspresa”.

Aktiviranjem mine na magistralnom putu 16. februara 2001. godine u selu Livadice, kod Podujeva, dignut je u vazduh prvi autobus iz konvoja kojima su raseljeni Srbi sa Kosova u pratnji KFOR-a išli u Gračanicu, na Zadušnice.

U tom napadu stradalo je dvanaestoro Srba, među kojima i dvogodišnji Danilo Cokić. Povređena su 43 putnika.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane