Bogdan Mitrović ponovo sa porodicom

Posle četiri i po meseca pritvora Bogdan Mitrović stigao je noćas kući u selo Međulužje, kod Mladenovca. Ne žali se na tretman u pritvoru, ali ga, kaže, rastužuju razlozi zbog kojih je hapšen.

Podeli ovaj članak sa:
 • Bogdan Mitrović sa porodicom (Foto RTS)

Pored porodice, u domu u Mladenovcu, Mitrovića su dočekali i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Bogdan Mitrović, koji je juče oslobođen, po dolasku kući zahvalio je svima koji su pomogli da, kako kaže, pobedi pravda.

"Na pravdu Božju, ni kriv ni dužan, nikome nisam ukrao, ja sam ostario u Sopini, nikome nisam dao šamar, a odjednom da postanem, kako kažu, zločinac, krivo mi je bilo i to pred porodicom da me hapse", kaže Mitrović.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić poželeo je dobrodošlicu Mitroviću posle 137 dana provedenih u pritvoru na Kosovu gde je bio odvojen od porodice koja je, kako je rekao, uzor i ponos celoj Srbiji.

"Vi ste za ponos i vi ste se kao junak i kao lav borili za sve nas time što nikad niste odustali od vaše imovine i vašeg imanja na KiM i vašim ste primerom pokazali da je to za vas svetinja, kao što je i ova porodica za vas svetinja, tako i crkva koju ste išli u Mušotište da obiđete, vaše svetinje i mi se ponosimo vama Bogdane i dobro nam došli kući", rekao je Đurić.

Advokat uverava da je Mitrovićevo puštanje na slobodu deo borbe, koja, kako kaže, tek predstoji.
"Da iz kuće i njegovog imanja izbacimo čoveka koji ga je nepravedno optužio i da se porodica jednom vrati u svoje selo, da se vrati crkvi koju su izgradili i da se vrate svojim ognjištima dedovskim", kaže Mitrovićev advokat Dejan Vasić.

Sedemdesetčetvorogodišnji Bogdan Mitrović iz Sopine je uhapšen 28. avgusta u Suvoj Reci tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Specijalne snage kosovske policije pretresle su autobus koji ih je dovezao i po optužbi za teška krivična i ratna dela stavile Mitroviću lisice i odvezle ga u Prizren.

Ostale vesti

 • Internet portal kao alat za traženje posla

  Internet portal kao alat za traženje posla

  Nezaposlenost je najveći problem mladih ljudi na severu Kosova, rezultat je istraživanja koje je sprovela NVO "Sinergija". Portali, poput onog na internet adresi poslovi.rtv.kim, su važni i korisni za nezaposlene i poslodavce, poručuju iz ove organizacije.

 • Budući srednjoškolci polažu malu maturu

  Budući srednjoškolci polažu malu maturu

  Počelo je trodnevno polaganje završnih ispita za buduće srednjoškolce. Svršeni osnovci danas su polagali test iz maternjeg jezika, sutra će polagati matematiku, a u sredu kombinovani test.

 • Čolaku: Povećan broj napada na novinare

  Čolaku: Povećan broj napada na novinare

  Izvršni direktor Udruženja novinara Kosova Petrit Čolaku rekao je u emisiji Slobodno srpski da je veoma važno to što je Evropska federacija novinara nedavno usvojila Rezoluciju o nestalim i ubijenim novinarima na Kosovu, kojom se traži efikasna istraga o ubistvima  i kidnapovanjima 14 srpskih i albanskih novinara i medijskih radnika na Kosovu u periodu od 1998. do 2005. godine.

 • Lešak: Podignut spomenik heroju sa Košara

  Lešak: Podignut spomenik heroju sa Košara

  Veliki broj meštana Leška, Leposavića i okoline okupio se  na trgu u Lešku gde je otkrivena spomen bista Zoranu Mijatoviću, momku koji je sa samo 20 godina položio život braneći svoju otadžbinu na Karauli Košare. 

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane