• Privredni sajam održan i u Gračanici

  Privrednici iz srpskih sredina južno od Ibra okupili su se sinoć na mini Sajmu privrede u Gračanici. Ovaj sajam posetili su i predstavnici Privredne komore Srbije i srpskih kompanija koje učestvuju na Sajmu privrede u Prištini.

 • Privrednici Kosova i Srbije, „heroji modernog doba“

  Međunarodni sajam privrede u Prištini okupio je danas 180 kompanija iz čitavog regiona, a svoje proizvode iz oblasti prehrambene, mašinske i elektro, farmaceutske, tekstilne, do građevinske industije i oblasti telekomunikacija na njemu izložilo je sedamdeset firmi iz Srbije.

 • Mladi novinari u poseti Radio Beogradu, N1, Insajderu

  Grupa od sedamnaest mladih srpskih novinara sa Kosova i Metohije boravi u dvodnevnoj studijskoj poseti medijskim kućama u Beogradu. Oni su prethodno, tokom marta, učestvovali u novinarskim radionicama.

 • Odlučnost, medijski prostor i ženska solidarnost za bolji položaj žena u politici

  Za poboljšanje položaja žena u politici potreban je kontunuiran rad, usavršavanje, odlučnost za donošenje odluka, ali i ženska solidarnost, rečeno je između ostalog na završnoj  konferenciji NVO Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC) o aktivnom učešću žena u izbornom procesu, kao i u političkom životu.

 • "Kontejner za bolji život"

  Mnogobrojna romska porodica Muslijević iz Gračanice svoj dom sa najlonom i kartonima na prozorima zameniće ubrzo kontejnerom. Očekuju da će se iz kontejnera u dogledno vreme preseliti u novu kuću koja bi mogla da bude sazidana na placu koji je za njih kupljen u ovom kosovskom mestu, ali…

 • Sovrlić: Društvo Književnika KiM u teškoj situaciji

  Predsednik Društva književnika Kosova i Metohije Novica Sovrlić rekao je u emisiji Slobodno srpski da je ta organizacija potpuno zanemarena od strane države Srbije i da je u teškoj materijalnoj situaciji.

 • Održano takmičenje "Najjače vaskršnje jaje"

  Manifestacija „Najjače vaskršnje jaje“ održana je danas, drugog dana Vaskrsa. Pobednici takmičenja bili su Pavle Ćirković u konkurenciji juniora, i Miki Đorđević u konkurenciji seniora.

 • Danas je međunarodni dan Roma

  Danas se obeležava međunarodni dan Roma, dan proslave romske kulture i podizanja svesti o problemima s kojima se Romi suočavaju.

 • Gujon: Srbi postali deo mene a ja deo njih

  Osnivač i direktor organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon kaže za RTS da Vaskrs ove godine provodi sa porodicom u Beogradu, dok je prethodnih godina praznik provodio na KiM.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane