• Kosovska vozačka dozvola na pametnom telefonu

  Stanovnici Kosova dobili su priliku da prvi u svetu isprobaju "Mobilnu vozačku dozvolu", aplikaciju za pametne telefone preko koje će policija moći da ih identifikuje, ukoliko iz nekog razloga nisu poneli svoju vozačku.

 • Stiže ledeni talas

  Od nedelje se očekuje veoma hladno vreme uz nove snežne padavine i formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača.

 • Maternji jezik ugrožen, institucije ne poštuju zakon

  Rečenica u kojoj se navodi „zakon dobar, ali da je njegova primena loša“ postala je toliko istrošena da u nju, čini se, više ne veruju ni oni koji je izgovaraju. Najbolji primer za to je Zakon o upotrebi jezika na Kosovu. 

 • Radnici protiv preuzimanja ’’Kosmetprevoza’’

  "Nezakonita smena skupštine i direktora", "falsifikovan pečat", "zahtev za pripajanje konkurentskoj firmi", krivične prijave - ovako je ukratko situaciju u nekadašnjem autoprevozničkom gigantu sa Kosova i Metohije - "Kosmetprevozu", opisao deo radnika ove firme.

 • Novi direktor "Kosmetprevoza", deo radnika najavljuje krivične prijave

  Ljubiša Petrović izabran je na funkciju direktora saobraćajnog preduzeća “Kosmetprevoz” iz Kosovske Mitrovice, saznaje Radio Kontakt Plus. Deo radnika ovog preduzeća smatra da je Pertrović nelegalno izabran na tu funkciju, i najavljuju podnošenje krivičnih prijava protiv više lica.

 • Sever Kosova izolovano ostrvo

  Ekonomija severnog Kosova je izolovana od ostatka Kosova i od centralne Srbije i predstavlja ostrvo sa oko 3.000 preduzeća i vrlo nepovoljnom privrednom strukturom, rečeno je prilikom predstavljanja rezultata istraživanja o stanju privrede na severu Kosova nakon potpisivanja Briselskog sporazuma.

 • Strategija za kuću sa prozorima

  Dvanaestočlana romska porodica Muslijević iz Gračanice živi u napuštenoj kući sa kartonima i najlonom umesto stakala na prozorima. Predstavnici Roma dogovorili su na sastanku sa gradonačelnikom Popovićem izradu strategije za poboljšanje položaja pripadnika ove zajednice.

 • Međunarodna konferencija: Slobodni evropski mediji 2018.

  Razgovori o ulozi slobodnih medija važni su za dalji razvoj demokratije u Evropi. Govor mržnje i lažne vesti nisu retkost, a građani su zbunjeni jer propaganda potkopava kredibilitet medija, slabeći tako temelje društva. Oko 200 delegata iz svih krajeva Evrope raspravljalo je 15. i 16. februara u Gdanjsku (Poljska) o izazovima sa kojima se novinari suočavaju.

 • Prošlo 20 godina od prvih otmica i ubistava na KiM

  Tačno u 12 sati i 44 minuta po Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu, u prostorijama njihovog udruženja u Beogradu porodice kidnapovanih i ubijenih obeležile su 20 godina od prvih otmica i ubistava na Kosovu i Metohiji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane