• Zdravstvene knjižice vraćene u centralnu Srbiju

  Zdravstvene kartice za 918 osiguranika Zdravstvenog sistema Republike Srbije iz Kosovskog Pomoravlja koje su pripadnici Kosovske policije oduzeli na graničnom prelazu "Bela zemlja" vraćene su u centralnu Srbiju.

 • Letnje dečije igre u Lapljem Selu

  Već drugu godinu zaredom, u parku u Lapljem Selu, organizuju se "Dečije igre". Narednog vikenda mališane očekuje bogat program.

 • Počeo upis u srednje škole

  Učenici koji su završili osnovnu školu su, kao i prošle godine, pokazali veliko interesovanje za upis u Ekonomsko-trgovinsku školu. Za Gimnaziju je interesovanje najveće od izmeštanja ove ustanove iz Prištine u Laplje Selo.

 • Na prelazima bez dužih zadržavanja

  Iako je sezona godišnjih odmora počela, na prelazima ka centralnoj Srbiji nema dužih zadržavanja. Na ulazak, odnosno izlazak sa Kosova, prema najnovijim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, čeka se najviše do desetak minuta.

 • Obeležena godišnjica bitke u porti crkve u Pasjanu

  U Pasjanu je obeleženo 110 godina od bitke u porti crkve Preobraženja Gospodnjeg tokom koje su se sukobili pripadnici Komita, srpske elitne vojne jedinice, i turske vojske, kazao je za RTV Kim organizator događaja Jovan Cvetković.

 • ’’Dezinformacije deo političkog rata’’

  Dezinformacija koja je Srbiju koštala najviše u istoriji je bila ona iz marta 2004. godine da su srpska deca psima naterala albansku u reku da se udave, smatra nekadašnja glavna urednica lista Politika i doskorašnja predsednica Udruženja novinara Srbije, kolumnistkinja Ljiljana Smajlović.

 • Kosovska pogača, čestica duše

  Kosovska pogača jedan je od najstarijih i najznačajnijih srpskih specijaliteta. Osim što je deo tradicije, ona kod Srba predstavlja i simbol gostoprimstva.

 • Milorad Arlov: Dolaskom na Kosovo ja sam se prosvetlio

  „Ono što me najviše oduševljava je kad mi kažu - nije bitno ako si mi doneo pomoć, bitno je da si ti nakon 700, 800 ili 900 kilometara došao u moje dvorište, u moju kuću, da me obiđeš. Tu se osećam jako emotivno“, kaže Milorad  Arlov koji skoro deset godina iz Banjaluke donosi pomoć ugroženim Srbima na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane