• PU: Treći upisni rok, mesta i na budžetu

  Na Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici nakon drugog upisnog roka ostala su 93 slobodna mesta na budžetu i 447 za samofinansirajuće studente.

 • Prikupljene jedinice krvi za bolnicu u Gračanici

  Pojedini meštani opštine Gračanica danas su dobrovoljno dali krv u okviru akcije koju je sprovela lokalna samouprava. Akciji su se priključili i službenici Opštine Gračanica i predsednica Skupštine opštine Brankica Kostić.

 • Poruka mira sa Sajma poljoprivrede u Gračani

  U okviru obeležavanja Dana opštine, u Gračanici je večeras održan Sajam poljoprivrede. Izlagači ponudili poljprivredne, povrtarske i pčelinje proizvode, a domaćice su se takmičile u pravljenju najbolje kosovske pogače.

 • Za tvitove Marka Đurića milion dinara godišnje

  Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uprkos politici Vlade o uštedama u javnom sektoru, sklopila je ugovor sa marketinškom agencijom "Blumen group" u iznosu od 948.000 dinara za usluge "strategije komunikacije na društvenim mrežama".

 • Severna Mitrovica: Samo 12 odsto mladih za otvaranje mosta

  Istraživanje koje je sproveo Centar za alternativno rešavanje sporova pokazuje da svega 12% mladih Srba sa severa misli da bi glavni ibarski most u Kosovskoj Mitrovici trebalo da bude otvoren za saobraćaj i pešake.

 • Peć: Trening za novinare uoči lokalnih izbora

  Izbalansirano i fer izveštavanje, poznavanje izbornih pravila, analitički pristup izbornoj kampanji, ključne su stvari za unapređivanje profesionalnog i tačnog izveštavanja u izbornom procesu, zaključeno je prvog dana istoimenog seminara koji se održava u Peći.

 • Mitrovica: Konkurs za prijem u studenske domove

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za prijem studenata u ustanove za smeštaj i ishranu studenata za školsku 2017/2018. godinu.

 • Gračanica: Cena ogreva u porastu, drvo najčešći izbor

  Iako sezona grejanja još uvek nije počela, meštani centralnog Kosova su, pre porasta cena, već obezbedili ogrev za svoje domove. Drva i ugalj su kao i svake godine, najčešći izbor, a cena ovih čvrstih goriva je, kako meštani kažu, pristupačna.

 • Priprema zimnice sve skuplja

  Kraj leta i početak jeseni je vreme kada mnoge domaćice na centralnom Kosovu počinju pripremu zimnice. Ponuda povrća na pijaci je raznovrsna, međutim, prodavci u Gračanici uglavnom nisu zadovoljni prodajom, a kupci cenama.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane