• Internet portal kao alat za traženje posla

  Nezaposlenost je najveći problem mladih ljudi na severu Kosova, rezultat je istraživanja koje je sprovela NVO "Sinergija". Portali, poput onog na internet adresi poslovi.rtv.kim, su važni i korisni za nezaposlene i poslodavce, poručuju iz ove organizacije.

 • Budući srednjoškolci polažu malu maturu

  Počelo je trodnevno polaganje završnih ispita za buduće srednjoškolce. Svršeni osnovci danas su polagali test iz maternjeg jezika, sutra će polagati matematiku, a u sredu kombinovani test.

 • Lešak: Podignut spomenik heroju sa Košara

  Veliki broj meštana Leška, Leposavića i okoline okupio se  na trgu u Lešku gde je otkrivena spomen bista Zoranu Mijatoviću, momku koji je sa samo 20 godina položio život braneći svoju otadžbinu na Karauli Košare. 

 • Čolaku: Povećan broj napada na novinare

  Izvršni direktor Udruženja novinara Kosova Petrit Čolaku rekao je u emisiji Slobodno srpski da je veoma važno to što je Evropska federacija novinara nedavno usvojila Rezoluciju o nestalim i ubijenim novinarima na Kosovu, kojom se traži efikasna istraga o ubistvima  i kidnapovanjima 14 srpskih i albanskih novinara i medijskih radnika na Kosovu u periodu od 1998. do 2005. godine.

 • Osam miliona evra za uklanjanje otpadnih voda na Kosovu

  Kosovski ministar finansija, Bedri Hamza i predstavnik Nemačke razvojne banke, Rene Ehman, potpisali su ove nedelje sporazum o finansijskoj bespovratnoj pomoći za projekat "Uklanjanje otpadnih voda na jugozapadu Kosova – faza V".

 • Solidarnost za Kosovo pomaže i povrtarima

  Humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" je ovog proleća uložila 30 000€ u kupovinu 60 plastenika za porodice koje se bave poljoprivredom na Kosovu i Metohiji.

 • Otvoren put Batuse-Vragolija

  Presecanjem vrpce gradonačelnik Opštine Gračanica Srđan Popović je u pratnji svojih saradnika svečano otvorio put Batuse-Vragolija.

 • Laplje Selo: Srednji vek za decu

  U Lapljem Selu danas je održana manifestacija “Srednji vek za decu“ koja je imala za cilj promovisanje srednjovekovnih veština i zanata.

 • Brezovica: Kolektivni centri četrnaesti dan bez struje

  Raseljeni u kolektivnim centrima na Brezovici četrnaesti dan su bez struje, potvrdio je za RTV Kim Milan Janjić, dodajući da ne postoje nikakave naznake da će im električna energija biti priključena u skorije vreme.

 • "Na Kosovu i dalje veliki broj (re)uzurpirane imovine"

  Na Kosovu, skoro dve decenije nakon završetka sukoba, i dalje je izražen problem uzurpirane imovine, kazala je Radiju Kontakt plus viša pravna savetnica Aleksandra Dimitrijević iz regionalne Kancelarije kosovskog zaštitnika građana.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane