Traktor za povratničku porodicu Krasić iz Grebnika

Povratničkoj porodici Krasić iz sela Grebnika kod Kline uručen je traktor sa prikolicom. Traktor je donacija Slobodana Tešića, privrednika iz Beograda.

Podeli ovaj članak sa:
 • Foto RTS

U Grebniku je do rata živelo 40, a danas tu žive četiri srpske porodice. Povratak su im omogućili tek 2010 godine. A po povratku su ih sačekale pretnje, uzurpirana imovina, napadi...

"Bacili su bombu, pucali na kuću. Imovina naših rođaka, u koju spada između 80 i 100 hektara zemlje, koji sada ne žive ovde je uzruprirana od strane Albanaca koji nam ne dozvoljavaju da obrađujemo svoju zemlju. Mi smo nemoćni", navodi Đura Krasić, povratanik u Grebniku.

Krasićima je ostalo da obrađuju zemlju oko svojih kuća. Ali ni tu nije bilo kraja problemima.

"Traktor su nam ukrali pre tri godine. Bilo je pretnji šikaniranja, sve torture smo prošli. Apsolutno niko nije odgovarao, niti je iko procesuiran", navodi Đorđe Krasić, povratanik u Grebniku.

Krasići su godinama unazad za obradu zemlje plaćali mehanizaciju. Od danas to ne moraju da rade. Dobili su nov traktor sa prikolicom.

"Ovi hrabri ljudi koji zaista mnogo toga preživljavaju ovde u Metohiji, zaslužuju jednu ovakvu donaciju i moj dolazak danas ovde ispred Kancelarije za KiM jeste upravo i poruka da je predsednik Aleksandar Vućič, Vlada Srbije uz njih i da je država Srbija uvek tu da im pomogne", navodi Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

Krasićima je poljoprivreda osnovna delatnost. A ono što, na malo slobodnog poljoprivrednog imanja proizvode je kikiriki. I, kažu, u tome uspevaju.

Ostale vesti

 • Turski MIT kao Mosad, 80 hapšenja u 18 država

  Turski MIT kao Mosad, 80 hapšenja u 18 država

  Turska tajna služba će nastaviti akcije poput one u kojoj je na Kosovu uhapšeno šest državljana te zemlje, rekao je portparol vlade u Ankari Bekir Bozdag. Turska je, od pokušaja državnog udara 2016. godine, u 18 država "uhapsila" ukupno 80 osoba koje se sumnjiče za veze sa Fetulahom Gulenom.

 • “Erdoganov zahvat ka Kosovu“

  “Erdoganov zahvat ka Kosovu“

  Švajcarski javni servis se u tekstu pod naslovom “Erdoganov zahvat ka Kosovu“ bavi posledicama tajnog hapšenja “Gulenista“ u Prištini i deportovanja u Tursku.

 • ZSO, deset srpskih opština i

  ZSO, deset srpskih opština i "oživljavanje sporazuma"

  ZSO bi trebalo, bar prema najavama političkih predstavnika Srba koji su najavili povlačenje iz kosovske vlasti, samostalno da formira deset većinski srpskih opština na Kosovu, a u skladu sa principima navedenim u Briselskom sporazumu, prenosi Tanjug.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane