Predsednica Specijalnog suda sledeće nedelje na Kosovu

Predsednica Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu Ekaterina Trendafilova posetiće Kosovo po prvi put sledeće nedelje, piše Gazeta Ekspres.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ekatarina Trendafilova (Foto flickr.com)

Njena poseta, kako navodi prištinski list, ima veze sa istragama koje ovaj sud sprovodi u vezi sa zločinima koji su navodno počinjeni nakon sukoba 1998-1999. godine.

Kada je izabrana za šeficu Specijalnog suda, Trendafilova je rekla da novoosnovani sud sa sedištem u Hagu, "koji će suditi bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova, neće biti etnički pristrasan, jer će suditi osumnjičenim zločincima, a ne samo gerilskim organizacijama".

Još nije poznato tačno kada će biti podignuta prva optužnica u ovom sudu, iako je najavljivano da će se to dogoditi krajem jeseni ove godine.

Predsednica Specijalnog suda, odnosno, kako se zvanično zove, Specijalizovanih veća Kosova, zvanično je svoj rad na konsolidaciji tima koji će se baviti istragom ratnih zločina započela u januaru 2017. godine.

Ostale vesti

 • Najave Vučića o okupaciji severa (ne)realne

  Najave Vučića o okupaciji severa (ne)realne

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednje vreme sve češće najavljuje da bi Albanci mogli da zauzmu sever Kosova. Srpski i albanski analitičari na Kosovu različito tumače ove Vučićeve najave. Od mišljenja da je sever Kosova Briselskim sporazumom već predat u ruke Prištini, do toga da predsednik Srbije šalje ozbiljnu poruku - do čega može doći ako ne prihvati ponuđeno rešenje za Kosovo.

 • Sukob Haradinaja sa građankom u Prizrenu

  Sukob Haradinaja sa građankom u Prizrenu

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj danas se, tokom obeležavanja 140.godišnjice Prizrenske lige, sukobio na govornici sa starijom ženom koju je pokušao da skloni s bine, ali mu se ona suprotstavila.

 • O Kosovu na Rambujeu 2?

  O Kosovu na Rambujeu 2?

  Postoje realne šanse da „kosovski čvor“ bude raspleten organizovanjem međunarodne konferencije na kojoj bi Beograd i Priština pregovarali uz učešće „najvećih svetskih igrača“, saznaje Danas nezvanično od predstavnika najviših diplomatskih krugova na Zapadu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane