Dodik: Ako Beograd odluči da prizna Kosovo, i RS može biti nezavisna

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je politika očuvanja teritorijalnog integriteta, koju zastupa Srbija, prepreka odvajanju Republike Srpske.

Podeli ovaj članak sa:
 • Milorad Dodik (Foto Novosti)

"Da je u onom trenutku Srbija, kada se Kosovo odvojilo, rekla da je to okej, mi bismo se sigurno do sada već odvojili", rekao je Dodik u intervjuu za Dojče vele.

Ako Beograd odluči da prizna kosovsku nezavisnost, kaže Dodik, on se ne bi protivio, ali bi to značilo da i Republika Srpska može da bude nezavisna.

"Ako postoje prava za jedne, onda moraju da postoje prava i za druge", rekao je Dodik.

Predsednik RS je istakao da referendum o nezavisnosti tog entiteta trenutno nije institucionalna tema za Banjaluku, ali ponavlja da je BiH "propala država".

Dodik je precizirao da Srbima odgovara Dejtonski sporazum onako kako je napisan, ali ne kako je izmenjen.
"Vanustavna Bosna nama ne odgovara, ustavna Bosna nam odgovara. Ali to niko neće da čuje", kaže Dodik.

 

Ostale vesti

 • Škeljzenu Malićiju zabranjen ulazak u Srbiju

  Škeljzenu Malićiju zabranjen ulazak u Srbiju

  Književniku i publicisti sa Kosova Škeljzenu Malićiju onemogućeno je juče da pređe administrativni prelaz Merdare, na putu ka Beogradu. On je sinoć od 19 časova trebalo da bude učesnik na promociji knjige "Studija slučaja Pertej" u Centru za kulturnu dekontaminaciju, koja je zbog njegovog odustva otkazana.

 • Najave Vučića o okupaciji severa (ne)realne

  Najave Vučića o okupaciji severa (ne)realne

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednje vreme sve češće najavljuje da bi Albanci mogli da zauzmu sever Kosova. Srpski i albanski analitičari na Kosovu različito tumače ove Vučićeve najave. Od mišljenja da je sever Kosova Briselskim sporazumom već predat u ruke Prištini, do toga da predsednik Srbije šalje ozbiljnu poruku - do čega može doći ako ne prihvati ponuđeno rešenje za Kosovo.

 • Sukob Haradinaja sa građankom u Prizrenu

  Sukob Haradinaja sa građankom u Prizrenu

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj danas se, tokom obeležavanja 140.godišnjice Prizrenske lige, sukobio na govornici sa starijom ženom koju je pokušao da skloni s bine, ali mu se ona suprotstavila.

 • O Kosovu na Rambujeu 2?

  O Kosovu na Rambujeu 2?

  Postoje realne šanse da „kosovski čvor“ bude raspleten organizovanjem međunarodne konferencije na kojoj bi Beograd i Priština pregovarali uz učešće „najvećih svetskih igrača“, saznaje Danas nezvanično od predstavnika najviših diplomatskih krugova na Zapadu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane