Bresje: Jovanovićima zapaljena stočna hrana

Na parceli braće Aleksandra i Nebojše Jovanović iz Bresja u opštini Kosovo Polje sinoć je zapaljeno seno i slama. U požaru izgorelo preko 2000 bala.

Podeli ovaj članak sa:
  • Jovanovići na svom imanju (Foto KIM)

Jovanoviće je o paljevini obavestila policijska patrola sinoć oko 20 časova, nakon čega su zajedno sa njima ponovo obišli parcelu koja se nalazi pored glavnog puta Priština – Peć i obavili uviđaj.

Aleksandar Jovanović kaže da je vrednost stočne hrane koja je izgorela oko 5000 evra i da su planirali da time hrane stoku u narednih 8 meseci.

“Najveći problem je taj što ja nemam gde da kupim tu hranu. Ovo je za mene poruka da meni kao Srbinu ovde nije mesto, jer ovo nije prvi put da mi ovo pale, dešavalo se i ranije isto. Ovo je četvrti put”, kazao je Jovanović.

Njegov brat Nebojša ističe da su oni gotovo svakodnevno izloženi različitim pritiscima i da su čak i fizički napadani.

“Policija nekako prelazi preko svih tih napada, tako da mi uopšte namo informaciju ko nas napada, ni ko nam pali imovinu”, kazao je Nebojša.

Porodica Jovanović je jedna od preostalih 15 srpskih porodica u ovom selu, a pre dva meseca oni su u svojoj štali zatekli naoružanog Albanca, koga su tu držali zatvorenog dok policija nije došla.

Naša ekipa je danas obišla komandira policijske stanice u Kosovom Polju, ali je on kazao da trenutno nije spreman da govori o detaljima u vezi ovog događaja i da će to moći tek kasnije u toku dana.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane