Blokirane sve saobraćajnice ka Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu

Meštani Ibarskog Kolašina zaustavili su tri vozila EULEKS-a koja su pokušala da, bez pratnje KFOR-a, odu do administrativnog prelaza Brnjak.  Vojnici KFOR-a su potom blokirali sve saobraćajnice ka Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto arhiva KIM

Zbog blokade puta u mestu Jagnjenica, odbornici i rukovodstvo Opštine Zubin Potok ne mogu da krenu ka Zvečanu gde je za 12 sati zakazana zajednička sednica četiri skupštine opštine sa severa Kosova. Na dnevnom redu su političko-bezbednosno stanje i lokalni izbori 6. maja.

Kako javlja dopisnik KIM radija u Zvečanu je sve spremno za početak zajedničke sednice četiri skupštine opštine sa severa Kosova ali da je dolazak rukovodstva Opštine Zubin Potok neisvesan zbog blokade puteva. Oko desetak odbornika iz Zubinog Potoka prisustvovaće sednici pošto su uspeli da stignu do Zvečana pre blokade.

Lokalni srpski zvaničnici kažu da EULEKS ne poštuje dogovor o tome da jednom dnevno do Jarinja i Brnjaka mogu da prođu najviše tri vozila i to u pratnji KFOR-a.

Misija EU negira postojanje dogovora i zahteva bezuslovnu slobodu kretanja.

Danas će u Zvečanu biti održan i redovan  sastanak čelnika četiri opštine sa severa sa predstavnicima međunarodnih misija na Kosovu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane