• Stari balkanski režimi više nisu deo rešenja

  Nemačka izmišljena mantra da je "stabilnost važnija od demokratije" u poslednjoj deceniji dovela je do vaskrsavanja kriminalnih i korumpiranih režima, čije su vodeće ličnosti bile u velikoj meri uključene u ratne zločine i zločine tokom devedesetih, piše za britanski "Politics first" Zoran Čičak, jedan od osnivača JUL-a, bankar, biznismen i politički analitičar.

 • “Pretnje Haradinaja očekivane i zabrinjavajuće“

  Pretnje Haradinaja su očekivane i deo su predizborne kampanje, smatra politikolog Stefan Filipović. Istoričar Aleksandar Gudžić kaže da su pretnje bivšeg vođe OVK zabrinjavajuće. Ovo mišljenje deli i član SNF Živorad Lazić dodajući da su Srbi pod stalnim pretnjama i tenzijama od 1999. godine.

 • Anketa: Bez ZSO ove godine

  Ubedljiva većina od 90% onih koji su odgovorili na treći put ponovljeno anketno pitanje RTV Kim o tome kada bi se moglo dogoditi formiranje Zajednice srpskih opština, smatra da se to neće desiti tokom 2017. godine.

 • Kako su umrle srpske stranke

  Vučić je na proteklim izborima ubio „više muva“. Postao je predsednik i jednim udarcem počistio je sve takmace na političkoj sceni. Šta će dalje biti, niko u Srbiji ne može da zna. Da više ništa neće biti isto, to bi trebalo već svi da shvataju.

 • ’’Evropa se balkanizuje’’

  Evropa je pre dve decenije krenula da evropeizuje Balkan. Desilo se ono obrnuto: Evropa je na putu da se balkanizuje.

 • Vojska Kosova odavno formirana

  Bezbednosne snage Kosova nisu naoružane teškom tehnikom, ali već imaju sasvim solidne pešadijske i specijalne snage, kao i prateću logistiku. Formirao ih je i obučio NATO, kaže vojni analitičar i pukovnik u penziji Goran Jevtović.

 • Jan Bratu: Ruže nisu dovoljne

  "Za muškarce na Kosovu, moja poruka na dan žena je, podelite te ruže, ali se takođe i obavežite da ćete pružiti podršku svojim suprugama, ćerkama i  koleginicama, ne samo danas, već svakog dana", piše ambasador Jan Bratu.

 • "Razmena teritorija je opasna ideja"

  Razmena teritorija između Srbije i Kosova je opasna ideja, koja bi samo dovela do destabilizacije i patnji i za jednu i drugu stranu, kaže za “Blic” Florijan Biber, ekspert za Balkan sa Univerziteta u Gracu.

 • Anketa: Očekivan povratak "Srpske"

  Više od polovine ispitanika naše ankete predvidelo je da će se poslanici Srpske liste vratiti u Skupštinu i Vladu Kosova do kraja aprila.

 • ZSO, blizu ili daleko?

  Samo jedan od deset posetilaca našeg sajta veruje je da će Zajednica srpskih opština biti formirana do kraja maja ove godine, pokazuju rezultati ankete.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane