AAK: Presuda politička i nepravedna

Alijansa za budućnost Kosova izrazila je zabrinutost zbog odluke Vrhovnog suda Srbije da 11 Albanaca iz Preševske doline osudi na ukupno 116 godina zatvora za “lažne ratne zločine” počinjene 1999. godine na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Viši sud u Beogradu (Foto Tanjug)

“Ovo je još jedan akt Vlade u Beogradu u sklopu stalnog pritiska i sistematskog terora koji je vršila i dalje vrši nad albanskim stanovništvom koje živi u Preševskoj dolini”, saopštila je Alijansa za budućnost Kosova, čiji je lider haški optuženik Ramuš Haradinaj.

U saopštenju se ističe da da stranaka presudu Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu smatra u potpunosti političkom, nepravednom i u funkciji destabilizacije i podizaja tenzija, posebno kada se govoro o novom početku razgovora između Kosova i Srbije.

Alijansa za budućnost Kosova ovu odluku smatra u potpunosti političkom, nepravednom i u funkciji destabilizacije i podizanja tenzija, posebno sada kada se govori o pokretnju razgovora između dve države.

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je 11 pripadnika "gnjilanske grupe" OVK na ukupno 116 godina zatvora zbog zlostavljanja i silovanja dve zaštićene svedokinje, dok je odbilo optužbe za ubistvo 47 civila od početka juna do kraja decembra 1999. godine, jer nisu dokazane. Šest osoba je oslobođeno svih optužbi.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane