Browsing: Vesti

Navršilo se 11 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma. Tada je to bio istorijski sporazum koji je trebalo da označi početak suživota dva naroda na Kosovu i normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. Međutim, već 11 godina čeka se implementacija ključnog dela sporazuma – formiranje Zajednice srpskih opština.

Uz pomoć fondacije za razvoj turizma i poljoprivrede (TAD), danas je u Štrpcu otvorena Кancelarija turističkog informacionog centra i sajam gastronomije na kojem su predstavljeni gastronomski specijaliteti, tradicionalne kuhinje, specifične za naše područje, saopštio je predsednik ove lokalne samouprave Dalibor Jevtić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti “jedini faktor nestabilnosti”, te da zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svećljom “širi bezočne laži da je uhapšeno petoro lica sa Кosova i Metohije”, a radi se o tome da je jedno lice “samo zadržano”.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na Kosovu Džefri Hovenijer razgovarao je u Prištini sa Kosovskom predsednicom Vjosom Osmani. On je nakon sastanka medijima rekao da su SAD zabrinute zbog onoga što se juče dogodilo na granicama u Srbiji.