Browsing: Vesti

“Pravo na lečenje, zdravstvenu zaštitu, obezbeđivanje i dostupnost adekvatne lekarske terapije jedno je od osnovnih ljudskih prava, koje je Priština Srbima i danas pogazila zabranjujući im da u Leposaviću kupe lekove i neophodnu terapiju, ne mareći da li će nekome na taj način ugroziti život”, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju povodom pretresa na tri lokacije u opštini Leposavić.

Predsednik Srpske liste prof. dr Zlatan Elek je zajedno sa saradnicima u Severnoj Mitrovici razgovarao sa zamenikom direktora za Evropu u Evropskoj službi za spoljne poslove Markom Makovecom i šefom Кancelarije EU u Prištini Tomašom Sunjogom o problemima sa kojima se suočavaju Srbi na Kosovu, eskalaciji situacije na terenu i postignutim sporazumuma, saopšteno je medijima.

Među korisnicima društvenih mreža tokom 15. aprila delila se fotografija srpskog predsednika Aleksandra Vučića sa naslovom „Vučić sprečio treći svetski rat“. Iako korisnici to ne preciziraju, Radio Kontakt Plus utvrdio je da se radi o naslovnoj strani srpskog tabloida Alo, ali od prošle godine.

Ambasadori država članica EU usvojili su ažurirani tekst zajedničke pozicije za poglavlje 35, koji podrazumeva da će Srbija u potpunosti sprovoditi svoje obaveze koje proizlaze iz Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, u skladu sa Aneksom o njegovoj implementaciji, dogovorenog 18. marta prošle godine.

Na centralnom Kosovu danas oblačno i osetno hladnije vreme. Popodne i uveče se predviđaju loklani pljuskovi.